Ювілейний 55-ий чемпіонат зі спортивного туризму відкрито

Середа, 17 травня 2017, 13:37
Ювілейні змагання області із туристичних видів спорту відкрито. Поблизу села Черче, Чемеровецького району, на території національного природного заповідника «Подільські Товтри» стартував 55-ий чемпіонат зі спортивного туризму. Змагання триватимуть майже тиждень. За цей час три сотні учнів з усієї області будуть боротися за командне чемпіонство.
Замість комп’ютерних розваг - туристичні змагання та єднання з природою. На території національного природного заповідника «Подільські Товтри» днями стартувало відкриття 55-го чемпіонату Хмельницької області зі спортивного туризму. Кількаденні змагання включатимуть в себе чимало різних дисциплін.
Молоді туристи кажуть, найбільше у туристичних походах та змаганнях подобається живе спілкування з однолітками та єднання з природою.
 
Пан Юрій - турист із сорокарічним стажем. Каже, раніше привернути увагу молоді до походів було набагато легше. Десятки років тому в очах дітей було більше ентузіазму та завзяття, тепер таких любителів природи стає все менше.
Окрім місцевих судів, на ювілейний чемпіонат приїхали гості із Херсонщини. Вони переконують, такого роду чемпіонати там розвинені не менше, але роботи вистачає.
На відкриття ювілейного чемпіонату зі спортивного туризму завітали і обласні посадовці. Голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний переконує, такі заходи потрібно проводити, адже це неоцінений досвід, який стане в пригоді як хлопцям, так і дівчатам.
В свою чергу освітяни кажуть, потрібно переглянути навчальні програми на всеукраїнському рівні та більше уваги приділити таким заходам.
Незважаючи на погодні умови, якими природа зустріла молодих туристів, учні налаштовані тільки на перемогу.
Loading...

Новина дня

«Публічні консультації»: раунд другий «Публічні консультації»: раунд другий. Тепер хмельничани обиратимуть зовнішній вигляд МАФів. Після кількатижневого голосування за місця розміщення тимчасових споруд, нині у Хмельницькій міській раді презентували результати міні-референдуму. Понад сім сотень містян виявили свою позицію, до якої дослухаються посадовці, переміщуючи торгові ятки. А от якими їм бути – вирішуватимуть хмельничани до кінця червня.

Останні новини

17:28
День захисту дітей у Хмельницькому Свято дитинства та посмішок. У Хмельницькому до Дня захисту дітей влаштували святкову ... 
17:11
«Публічні консультації»: раунд другий «Публічні консультації»: раунд другий. Тепер хмельничани обиратимуть зовнішній ... 
11:59
На святкові вихідні гарячу воду хмельничанам подаватимуть за зміненим графіком На ... 
10:49
Громаді Хмельницького повернули землі водного фонду На зазначених землях уже розпочали будівництво бази... 
09:52
Два тижні на унікальний проект: у Хмельницькому стартував конкурс для митців П’ять на... 
17:42
В одній з хмельницьких шкіл незаконно діяла столярна майстерня Питання вирішували через суд.... 
17:40
30 богданівців повернулися додому з АТО 30 богданівців повернулися додому з АТО. З 29 березня вони несли службу на Сход... 
11:53
Хмельницькі депутати погодилися надати фінансову допомогу Герою України Гроші на лікува... 

Ексклюзив

Тележурнал “Відродження”
  Випуск №61. Свято дитинства в Летичівському районі.
02.06.2017 17:51
Тележурнал “Відродження”
  Випуск №60. Фестиваль "Зорепад" у Старокостянтинові.
02.06.2017 17:42
Програма “Свят коло”
  Співоча Віньковеччина
02.06.2017 17:38
Момент Істини. Ефір від 30 травня
  Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
31.05.2017 09:58