25-й ювілейний випуск офіцерів-прикордонників у Національній академії Держприкордонслужби

Понеділок, 29 травня 2017, 16:24
27 травня в Національній академії Держприкордонслужби України імені Богдана Хмельницького відбувся ювілейний 25-ий випуск офіцерів-прикордонників. Цього року випускниками стали 237 офіцерів. На урочистості до Хмельницького прибули Голова Держприкордонслужби України Віктор Назаренко, Міністр МВС Арсен Аваков, заступник Голови АП Валерій Кондратюк, народні депутати від Хмельниччини, представники міської і обласної влади. Випуск відбувся у переддень професійного свята – дня прикордонника. До свята військовослужбовці отримали подарунки, яких чекали не один рік. 36 родин прикордонників стали власниками квартир.
25-й ювілений випуск офіцерів-прикордонників відбувся у Хмельницькій Національній академії Держприкордонслужби. Цьогоріч випускниками стали 237 офіцерів. У цей день держава отримала поповнення офіцерськими кадрами прикордонної служби за різними спеціальностями. Зокрема, 45 офіцерів, які навчалися на факультеті підготовки керівних кадрів, 85 молодих офіцерів — із факультету охорони та захисту державного кордону, 76 чоловік — з факультету правоохоронної діяльності, 18 випускників — з факультету іноземних мов і гуманітарних дисциплін, а також 13 офіцерів інженерно-технічного факультету. При цьому, молоді офіцери будуть направлені на всі ділянки державного кордону України, окрім районів проведення антитерористичної операції.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму вітальному слові зазначив - сьогодні довіра до прикордонників серед населення сягає 50%. Каже – це високий показник.
Сьогодні прикордонна академія - це провідний військовий навчальний заклад, що готує професіоналів, які на високому рівні виконують відповідальні завдання з охорони державного кордону України. Незабутнє враження на усіх присутніх залишило прощання випускників з Бойовим Прапором академії та проходження урочистим маршем. Цей ритуал завершив офіційну частину чергового випуску офіцерів Національної академії Державної прикордонної служби України.
Та цього дня у прикордонників було подвійне свято. Після церемонії випуску в академії, військовослужбовцям вручили ключі від новеньких квартир. Власне житло неподалік навчального закладу отримали 36 сімей. Постійним гостем у академії є народний депутат України Сергій Лабазюк. Каже, цей заклад є візитівкою Хмельниччини. І дуже гордий тим, що кожного року наша держава поповнюється професійними прикордонниками а держава гідно оцінює їхню службу.
Ключі від новеньких квартир вручив міністр МВС Арсен Аваков. Каже, головне, що система будівництва та видачі житла сім’ям прикордонників має системний характер. Пан Аваков переконаний, прикордонникам набагато легше нести службу, коли вони знають, що вдома є надійний тил. Від себе висловив сподівання, що коштів на будівництво житла для військовослужбовців з кожним роком виділятимуть все більше.
Загалом, на квартирному обліку в загальній черзі перебуває 286 родин прикордонників, з них 70 учасників бойових дій і 22 – позачергових, як ветерани служби.
Loading...

Новина дня

30 богданівців повернулися додому з АТО 30 богданівців повернулися додому з АТО. З 29 березня вони несли службу на Сході, виконуючи завдання із охорони публічного порядку на звільнених територіях Донеччини. Незважаючи на те, що приїхали спозаранку, зустріти спецпризначенців зібралися рідні, друзі, колеги і керівництво Нацполіції краю.

Останні новини

11:59
На святкові вихідні гарячу воду хмельничанам подаватимуть за зміненим графіком На ... 
10:49
Громаді Хмельницького повернули землі водного фонду На зазначених землях уже розпочали будівництво бази... 
09:52
Два тижні на унікальний проект: у Хмельницькому стартував конкурс для митців П’ять на... 
17:42
В одній з хмельницьких шкіл незаконно діяла столярна майстерня Питання вирішували через суд.... 
17:40
30 богданівців повернулися додому з АТО 30 богданівців повернулися додому з АТО. З 29 березня вони несли службу на Сход... 
11:53
Хмельницькі депутати погодилися надати фінансову допомогу Герою України Гроші на лікува... 
10:47
Автотранспортні "важковаговики" вдень не зможуть їздити дорогами Хмельниччини З 1... 
09:58
Справа «Helix»: Нагуті знову обрали запобіжний захід Підозрюваний просив зняти з нього електронний браслет, яки... 

Ексклюзив

Момент Істини. Ефір від 30 травня
  Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
31.05.2017 09:58
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
30.05.2017 13:45
Підсумковий випуск новин від 28 травня
  Замість слідчих – детективи, в честь героїв – димові шашки та як громада впливає...
30.05.2017 12:56
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 29 травня
  Гість студії - ортопед-травматолог ХМП №1 Віталій Теслюк...
30.05.2017 11:58