Сатанівська ОТГ визначилася зі стратегією розвитку

П'ятниця, 09 червня 2017, 15:27
«Розумна спеціалізація». Сатанівська об’єднана тергромада знає як заробляти гроші. Серце Подільських Товтр – край відомий не лише на Хмельниччині, а й далеко за межами України. Мінеральні води, майже карпатські схили та стародавня архітектура – і влітку, і взимку селище за вісімдесят кілометрів від обласного центру приваблює туристів. Та не рекреацією єдиною… ОТГ одна із перших в країні, котра розробила стратегічний план розвитку до 2020 року, бо ж до її складу увійшли одинадцять населених пунктів із чотирьох сусідніх сільських рад. Тут переконують, після об’єднання всім стало краще жити.
Іванковецька, Кам’янська, Клинівська, Юринецька й Сатанівська сільські ради ще два роки тому функціонували як окремі адміністративні одиниці. 13 серпня 2015-го вони стали єдиним цілим – Сатанівською об’єднаною територіальною громадою. Це одразу збільшило фінансові ресурси громади вдвічі.
А вже цьогоріч казна стала ще більшою й становить 36 мільйонів гривень, без державних дотацій. Це на трохи більш як вісім тисяч населення. Погодьтеся, сума непогана. Тож тепер облаштовують інфраструктуру: будують дороги, встановлюють вуличне освітлення й проводять водогони. Крім того незабаром у Сатанові з’явиться величезний комунальний спортзал. Його зводять на території місцевої школи.
Визначення пріоритетних напрямків розвитку називають розумною спеціалізацією. Визначитися із нею сатанівчанам було ніби приписано згори. Вони й самі кажуть: головні ресурси громади те, що дав Бог - мінеральні води, Подільські Товтри й родючі грунти. Тож туристична галузь – основа бюджету цієї тергромади.
Побачити природню й архітектурну красу може чимало охочих. Щороку сюди приїздять десять тисяч туристів. Хтось лікуватися: тут є до десятка величезних санаторіїв, а хтось на так званий туризм вихідного дня.
На тому ж таки рівня тут хочуть звести гірськолижний курорт. Втім зробити це непросто -потрібен інвестор, котрий вкладе у нього більш як сто мільйонів доларів. Та як має виглядати курорт тут уже знають. 
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Останні новини

14:15
На Хмельниччині 9-річний велосипедист втратив рівновагу і потрапив під “ЗІЛ” Хлопчик... 
12:58
У Шепетівці податківці припинили незаконну діяльність з продажу дизельного пального  
12:12
На Хмельниччині поліцейські затримали кримінальний дует, на рахунку якого близько 30 крадіжок та розбійний напад  
11:29
Голову Летичівської райради засудили за правопорушення, пов’язане з корупцією Чино... 
10:27
Хмельничанам покажуть виставку фотографій надзвичайних тваринок Презентує світлини відомий зе... 
14:50
У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому ... 
12:53
«Веселі старти» у спортивно - оздоровчому таборі «Олімп» 07 червня 2017 року обласний центр фізичного ... 
11:54
«Афера на мільйони»: прокурор звинуватила захисників базарниці в затягуванні процесу  

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 8 червня
  Гість студії - речник управління поліції у м. Хмельницькому Роман Мартинюк...
09.06.2017 09:28
"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54