Ярмарок освітніх технологій: в обласному центрі відбулась традиційна переформатована педагогічна конференція

Два дні до школи, а освітяни уже – в трудах. Напередодні старту нового навчального року у Хмельницькому зорганізували ярмарок освітніх технологій. Свято відбулося у рамках традиційної серпневої педагогічної конференції, котру цьогоріч вирішили переформатувати. Замість багатогодинних внутрішніх теревенів вчителям та вихователям дозволили порозважатися. А дітям та їх батькам таким чином допомогли налаштуватися на навчання.

Близько двох десятків локацій вчили дітей премудростям наук, рукоділлю, мистецтву, привчали до здорового способу життя та занять спортом. А педагогам демонстрували способи зацікавлення учнів предметами. Їхні колеги – кращі вчителі міста з усіма охоче ділилися власними знаннями та досвідом. Пані Наталя – вихователь одного із дитсадків обласного центру відкривала секрет власного винаходу. Чудових подарункових пляшечок-райдуг. Каже, робити їх – цікаво, весело, а головне – дешево. Сіль «Ексктра» плюс гуаш плюс фантазія. Зайнятім і задоволені всі  – як батьки, так і діти.

Цікавим, а головне – корисним став ось цей майданчик, котрий розгорнули активісти соціальної ініціативи «Хтось не зробить!». Тут навчали не дітей, а вчителів. Розповідали як писати гранти – від ідеї до проекту.

Активісти соціальної ініціативи додають, даний тренінг є першим, а скоріше ввідним. В подальшому за даним напрямком планують розгорнути безкоштовні курси для педагогів. Бо охочих щось робити у Хмельницькому виявилось чимало. І серед вчителів, і серед батьків, і серед дітвори. Котра навіть під час канікул не стомлювала вчитися і, подекуди, вчити дорослих – отримувати задоволення від того самого навчання.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Стали до строю – прикордонна академія поповнилася першокурсниками

350 першокурсників цьогоріч поповнили ряди прикордонної академії, це на 6 десятків більше ніж минулого року. ...