Напередодні зимових свят хмельницькі рятувальники нагадали правила пожежної безпеки

Працівники управління ДСНС у Хмельницькій області відвідали дитячий садок «Котигорошко», що в обласному центрі. Вогнеборці нагадали дітям та дорослим про необхідність дотримання основних протипожежних вимог. Зокрема, встановлюючи святкову ялинку, слід пам’ятати, що, згідно із протипожежними нормами, вона не повинна перешкоджати вільному виходу із приміщення, і має бути надійно закріплена на стійкій підставці.

На прикладі новорічної ялинку дитячого садочку «Котигорошко» показали, як правильно прикрашати та встановлювати святкове дерево. Тут, за словами рятувальників, все виконано за вимогами протипожежних правил. Завідуюча садочку каже, безпека дітей для них – головне.

Вогнеборці зазначили, що неприпустимо прикрашати ялинку іграшками, виготовленими з легкозаймистих матеріалів, а також заборонено використовувати ці матеріали для створення дитячих карнавальних костюмів. У жодному разі не слід застосовувати на ялинці свічки і запалювати біля ялинки бенгальські вогні, користуватися хлопавками і, звісно ж, суворо забороняється використання піротехнічних виробів у приміщеннях. Електропроводка на гірляндах повинна мати надійну ізоляцію. В завершені зустрічі рятувальники роздали дітям та вихователям друковані пам’ятки правил безпеки.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. У Старокостянтинові пройшли змагання з рукопашного бою «Кубок Самсона»

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. Нещодавно, дві команди гостей та п’ять місцевих змагалися у рукопашному бою. ...