Чого очікувати від енергетичної галузі у 2018 році?

Вже за рік на всіх українців чекають зміни у енергетичній галузі. Згідно нового Закону України «Про ринок електричної енергії», звичне нам Хмельницькобленерго буде розформоване.  Звісно панікувати приводу не має, кажуть у відомстві. Це ще один крок до євроінтеграції.  І в першу чергу розрахований на юридичних споживачів.

Перевагою для споживача електроенергії стає відкритий ринок і право обирати постачальника. Чекати дешевої електроенергії  не доведеться, але в перспективі дозволить не збільшувати вже існуючі ціни. Бо, постачальник буде змушений підлаштовуватися до покупця. І мізкувати, як зробити послугу якісною і втримати користувача.

Прогнозовано, що з 2018 року в дію увійде стимулююче регульованя. Це процес  тарифоутворення у здоровій конкуренції між новоствореними компаніями. Нині, тарифи для населення та юридичних осіб встановлюють у національній комісії державного регулювання у сфері енергетики. Без реформи – це призведе до неконтрольованого росту вартості електроенергії – переконаний Олег Козачук.

До слова, здороження вартості електроенергії для громадян на 2018 рік поки не планується.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Чужих дітей не буває»Ч.2. На боржників аліментів чекають нові санкції

Сто два мільйони гривень за вісім місяців вдалося стягнути Виконавчій службі Хмельниччини із боржників аліментів. ...