Оплатіть проїзд: правоохоронці краю затримали банду вимагачів

Громадські активісти – вимагачі. Правоохоронці краю затримали учасників ГО, котра активно обдирала перевізників. Спершу «Сила правди», а потім «Сила і правда» були зареєстровані як неприбуткові організації, котрі захищають права кермувальників.

Насправді ж підприємливі активісти «недопуски» ставили тим, хто відмовлявся платити данину. 25 гривень – саме стільки брали за кожен заїзд на територію автостанцій Хмельниччини. В результаті неприбуткова ГОшка перетворилась у компанію-мільйонера.

200 тисяч гривень – це те, на чому копам вдалося взяти вимагачів. Для цього у спілці з прокуратурою працювали протягом 7 місяців. Кажуть, не поспішали, бо прагнули назбирати якомога більше доказів.

Слідчі дії поки іще тривають. Організатори та активісти банди – уже під вартою. Таку міру запобіжного заходу обрав суд для 7 учасників оборудки. Усім їм загрожує покарання у вигляді від 3 до 7 років гратами. Це – поки, кажуть копи. Відповідальність може зрости в процесі, адже є можливість перекваліфікації злочину.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Кращі у професії – у Хмельницькому відбувся другий етап конкурсу «Кращий державний службовець»

Їх залишилося небагато, до обласного фіналу дійшли лише кращі з кращих. Черговий етап конкурсу «Кращий ...