Підприємці ринку "Ранковий" програли суд приватникам Бартерсервіс. Внаслідок протесту обурені базарники блокують рух у Вінниці

Четвер, 26 вересня 2013, 16:47
Протест по-хмельницькому. Так званий "броунівський рух" на пішохідному переході, який нещодавно влаштували підприємці ринку "Ранковий" - перемістився вже до Вінниці.
Близько пів сотні торговців приїздили на судове засідання, аби відстояти свою позицію. Нагадаємо: люди вимагають, аби земля речового ринку, де розташовані майже дві з половиною тисячі торговельних точок, залишалася у статусі комунальної, а не належала приватній фірмі товариства "Бартерсервіс". Отож, коли остаточний вердикт Феміди виявився зовсім не на користь ринкарів, вони із вигуками "Ганьба" та "Продажних суддів геть!" вийшли на дорогу навпроти будинку адміністративних судів та повністю паралізували вулицю Островського. Активісти не пропускали машин більше години: вимагали появи голови суду. Замість нього ж прибув цілий наряд міліції та місцеві ЗМІ.
Вінниця, будинок адміністративних судів. Доля земель комунальної власності вирішиться вже за декілька годин: резонансну справу знову розглядатимуть. У об*єктивності та чесності судової системи підприємці ринку "Ранковий" - сумніваються, кажуть нещодавно,вже зіткнулися із беззаконням, коли представники Феміди обрали сторону приватників Бартерсервісу. Аби цього разу вердикт арбітражу виявився, на їх думку, справедливим, влаштовують акцію протесту прямо під стінами апеляційного суду. Люди певні: усе куплено, тому привезли із собою капусту, ось тільки не паперову, а справжню.
А ось і трійка щойно згадуваних суддів. Щоправда в особі ринкарів, котрі демонструють людям тодішній розгляд справи, стосовно реєстрації приватниками єдиного майнового комплексу.
Адвокати обох сторін зустрічаються на арені судових баталій. Кожен з них впевнено кидає свої аргументи, захищаючи свою правду. Підприємці затамувавши подих, чекають остаточного вердикту. Більше години напруження, і ось він - момент істини.
Як наслідок майже 6 га землі стало власністю приватної фірми "БартерСервіс". Обуренні таким рішенням ринкарі виходять на проїзну частину. Так званий "Бронівський рух", як знак протесту проти свавілля суду. Вулиця Островського - паралізована.
На проїжджій частині - довжелезний затор: вінничани нервують, деякі з водіїв намагаються залякати бунтарів, проте - невдало. Люди налаштовані рішуче, вимагають голову суду. До підприємців виходить представник установи, повідомляє: Віталій Кузьмишин наразі у Києві. Посадовець намагається переконати ринкарів зійти з дороги, проте конструктиву - не вийшло.
Владнати ситуацію поспішають вже правоохоронці, проте "хода" торговців не припиняється. Тож міліціянти починають фіксувати акцію протесту вже на фото та відео. Збирають покази, щодо простою вже у водіїв громадського транспорту. Далі намагаються втихомирити підприємців відповідальністю за скоєний бунт.
Через деякий час, підприємці все ж припинили блокувати рух у Вінниці. Проте кажуть на цьому їхні протести не припиняться. Вже 27 вересня ринкарі знову зустрічаються у Хмельницькій міській раді.

Коментарі - 0

Новина дня

Підприємці ринку "Ранковий" програли суд приватникам Бартерсервіс. Внаслідок протесту обурені базарники блокують рух у Вінниці Протест по-хмельницькому. Так званий "броунівський рух" на пішохідному переході, який нещодавно влаштували підприємці ринку "Ранковий" - перемістився вже до Вінниці.

Ексклюзив

За гроші
  Що зроблять люди за 5 гривень Випуск №4
26.09.2013 14:38
Національні самородки
  Про вироби з полімерної глини
26.09.2013 14:35
За гроші
  Що зроблять люди за 5 гривень. Випуск №3
20.09.2013 10:25
Національні самородки
  Програма про майстрів іконопису
20.09.2013 10:23