Меморандум про співпрацю задля розвитку аграрної галузі

Вівторок, 15 квітня 2014, 13:45
Вчора у м. Волочиську відбувся круглий стіл за участі Заступника Міністра агрополітики та продовольства Андрія Дикуна, представників парламентського комітету з питань агрополітики та земельних відносин Сергія Лабазюка та Ігоря Сабія, місцевої влади, сільськогосподарських підприємств та фермерів області. Спілкувались більше трьох годин. Обговорювали, як спільно знайти виходи із ситуації, що склалася в агросекторі.
В результаті - підписали меморандум про партнерство та співпрацю. Тепер кожна зі сторін (МінАПК, Комітет ВР з питань агрополітики та земельних відносин, Хмельницька облрада та Департамент агропромислового розвитку Хмельницької ОДА) мають докласти максимум зусиль, аби подібні заходи дійсно були поштовхом для змін в агросекторі на краще.
МЕМОРАНДУМ
про партнерство та співпрацю між Міністерством аграрної політики та продовольства України, Комітетом Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, Хмельницькою обласною радою, Департаментом агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації.
Міністерство аграрної політики та продовольства України, Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, Хмельницька обласна рада, Департамент агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації (далі - Сторони). Сторони є невід’ємною частиною цього Меморандуму та усвідомлюють важливість об’єднання зусиль заради однієї мети - конструктивного діалогу громадськості з органами законодавчої влади та впровадження подальших ініціатив.
Стаття 1
Метою Меморандуму є, зокрема:
1) створення механізму співпраці органів державної влади з представниками аграрного бізнесу;
2) проведення спільної роботи щодо удосконалення законодавства у сфері земельних відносин;
3) внесення пропозицій щодо скорочення кількості податків для аграріїв та спрощення процедури їх адміністрування;
4) формування та реалізація державної політики щодо підтримки і розвитку особистих селянських і фермерських господарств;
5) підготовка проектів нормативно-правових актів, державних цільових і галузевих програм з питань врегулювання земельних відносин.
Стаття 2
Цей Меморандум є документом, на підставі якого Сторони мають здійснювати координацію своїх дій для досягнення мети, встановленої цим Меморандумом.
Стаття 3
1. Для досягнення поставленої мети координація діяльності Сторін буде здійснюватися шляхом :
- обміну інформації про подальші плани діяльності;
- спільне обговорення ініціатив щодо змін законодавства, реалізацію відповідних проектів по різним тематикам земельного законодавства;
- проведенні заходів щодо посилення участі представників аграрного бізнесу в реалізації державної політики у сфері сільського господарства.
Стаття 4
Сторони будуть докладати всіх можливих зусиль для подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва у сфері сільського господарства та забезпечення залучення до нього широкого кола учасників.
Стаття 5
1. Сторони будуть проводити постійні консультації для обговорення узгоджених дій, спрямованих на покращення якості співпраці у цій галузі.
2. У ході консультацій можуть розглядатися поточні та перспективні питання взаємодії Сторін.
3. У разі необхідності Сторони будуть проводити спеціальні консультації, місце, терміни проведення, а також порядок денний будуть узгоджуватися додатково.
Стаття 7
Кожна із Сторін цього Меморандуму призначає відповідальну особу за здійснення співробітництва між Сторонами.
Стаття 8
Цей Меморандум набирає чинності з дати його підписання.
Стаття 9
1. У цей Меморандум, у разі необхідності, протоколом можуть бути внесені зміни та доповнення за взаємним письмовим погодженням Сторін.
2. Усі суперечки між Сторонами, що стосуються виконання та тлумачення цього Меморандуму, регулюються шляхом проведення прямих переговорів між ними.
3. Співпраця у рамках цього Меморандуму не є політичною, не тягне за собою жодних політичних зобов’язань і не може трактуватися як вподобання чи не вподобання будь-якої з існуючих політичних сил. Співпраця має на меті досягнення лише цілей, визначених цим документом.
4. Співпраця відбувається на правах рівноправності Сторін у відповідності до діючого законодавства України.
5. Цей Меморандум складено в одному автентичному примірнику українською мовою. Кожній із Сторін Меморандуму надається копія документа.
Заступник міністра аграрної політики та
продовольства України А. Дикун
Перший заступник Голови Комітету
ВРУ з питань аграрної політики та
земельних відносин С. Лабазюк
Голова обласної ради І.Гончар
Перший заступник директора
Департаменту агропромислового
розвитку облдержадміністрації В. Кальніченко

Новина дня

Охорона кордону. Пропускні пункти до Криму Ми продовжуємо серію матеріалів про наших прикордонників, котрі нині перебувають на південних кордонах країни. Зараз вони у посиленому режимі несуть службу. До Криму можна проїхати через три автомобільні пропускні пункти. Проте, як правило, до усіх них величезні черги з вантажівок.

Ексклюзив

Охорона кордону. Пропускні пункти до Криму
Ми продовжуємо серію матеріалів про наших прикордонників, котрі нині пер...
13.08.2014 17:07
Прийдеться вчитися виживати...
  Авторська програма Ганни Лернатович "В полі зору"
13.08.2014 14:33
Про людей, які захищають наш кодон – хмельницькі прикордонники навпроти окупанта
...
12.08.2014 16:28
Ще один військовослужбовець з Хмельниччини потребує вашої допомоги
01.08.2014 15:49