НАТО посилює оборону своїх союзників на сході

Середа, 16 квітня 2014, 15:34
Північноатлантичний альянс вирішив зміцнити обороноздатність на сході.
Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, повідомляє Українська правда.
"Сьогодні ми домовилися про пакет подальший військових заходів щодо зміцнення нашої колективної оборони і продемонстрували солідарність союзників. У нас буде більше літаків в повітрі, більше кораблів на воді і більше готовності на суші", - повідомив він журналістам у середу в Брюсселі після закінчення засідання Північно-Атлантичної Ради.
Як приклад генсек назвав більшу кількість літаків у Балтійському регіоні, розміщення кораблів союзників як у Балтійському морі, так і на сході Середземноморського, і " ще де-небудь, якщо це буде потрібно".
Він також заявив, що альянс вже прийняв низку заходів.
"Завдання НАТО - захищати наших союзників. Ми вже зробили низку кроків, включаючи посилення нашої повітряної поліцейської місії в державах Балтії. Для посилення нашої готовності, навчань і тренувань буде розгорнуто військові сили. Наші оборонні плани будуть переглянуті і посилені. Ми почнемо імплементувати ці заходи негайно, і в майбутні тижні і місяці буде більше (заходів), якщо це буде необхідно", - пояснив Расмуссен.
При цьому генсек альянсу зазначив, що прийняте рішення спрямовано на захист і деескалацію і повністю відповідає міжнародним зобов'язанням НАТО.
"Це рішення подає чіткий сигнал про те, що НАТО буде захищати кожного союзника і захищатиме від будь-якої загрози нашої фундаментальної безпеки . Це - наші зобов'язання", - додав він.
Відповідаючи на питання, як конкретно буде виконуватися це рішення, Расмуссен знову наголосив, що це буде видно "на морі, у повітрі та на землі, а практична конфігурація буде визначена найближчими днями".
"Але ми вирішили це робити негайно", - підкреслив генсек альянсу.
При цьому він не став вдаватися в конкретні цифри, сказавши, що НАТО "дислокує достатньо, щоб поглибити нашу готовність і достатньо для того, щоб бути готовими для більшого, якщо це буде необхідно".

Новина дня

Охорона кордону. Пропускні пункти до Криму Ми продовжуємо серію матеріалів про наших прикордонників, котрі нині перебувають на південних кордонах країни. Зараз вони у посиленому режимі несуть службу. До Криму можна проїхати через три автомобільні пропускні пункти. Проте, як правило, до усіх них величезні черги з вантажівок.

Ексклюзив

Охорона кордону. Пропускні пункти до Криму
Ми продовжуємо серію матеріалів про наших прикордонників, котрі нині пер...
13.08.2014 17:07
Прийдеться вчитися виживати...
  Авторська програма Ганни Лернатович "В полі зору"
13.08.2014 14:33
Про людей, які захищають наш кодон – хмельницькі прикордонники навпроти окупанта
...
12.08.2014 16:28
Ще один військовослужбовець з Хмельниччини потребує вашої допомоги
01.08.2014 15:49