Село монастирів

Понеділок, 23 червня 2014, 14:35
Маленька Швейцарія в лоні Поділля. Мальовниче село на Тернопільщині Монастирок славиться не лише своїми пейзажами, а й святинями. Тут знаходиться відомий для паломників давньослов»янський храм, розташований у скелі. Активно відбудовується і чоловічий монастир 1600 року.
На лівому березі ріки Серет між крутими скелястими схилами розмістилося невеличке село Монастирок. Своєю назвою воно завдячує монастирові, який збудували ще у 15-у столітті. А вже з середини 19 святиня почала занепадати. Зараз тут планують відновити приміщення.
А в цьому скелястому гроті вже з 9 століття постійно проживали пустельники. З побудовою монастиря монахи переселилися в його келії. Печерний храм використовувався, як каплиця для молитов. Легенда розповідає, під час нічної служби послушники помітили на стіні обриси. Згодом з»явилося обличчя Хреста. Це єдине зображення Спасителя у світі із закритими очима.
Священник каже, образ здатен передбачати події. Коли має статися щось погане, навколо зображення з»являються краплинки роси. Зараз келія охороняється, як пам'ятка архітектури. Біля підніжжя печерного храму знаходиться і залишок язичницьких вірувань - так званий камінь Довбуша. Нині тут відбуваються освячення води під час великих богослужінь.

Новина дня

Замість добірної пшениці – ліс з молодих сосен Замість добірної пшениці – ліс з молодих сосен. Такі врожаї вирощують горе-орендарі на землях сільськогосподарського призначення у селі Вищі Вовківці, що у Хмельницькому районі. До десятків гектарів родючої землі тут роками немає діла підприємцям, яких після такого важко назвати господарями.

Ексклюзив

Спортцентр
  Випуск від 10 листопада. 1. Черговий погром від Спортлідера+ 2. Друга поразка чемпіона та перша домашня перемога Урагану....
10.11.2014 16:25
Гадюкіни в Хмельницькому
  Брати Гадюкіни у Хмельницькому – легенди українського рок-н-ролу презентували новий альбом....
10.11.2014 14:50
Анонс матчу Спортлідер+ - Лукас
Чи вдасться підопічним Віктора Мглинця продовжити свою виграшну серію у домашньому матчі проти...
07.11.2014 15:42
Позиція
  Голова "Партії пенсіонерів України" у студії телеканалу Ексклюзив про ідеологію сили, завдання та плани...
07.11.2014 10:27