Понад 10 тонн продуктів та ціла машина військової амуніції

Четвер, 10 липня 2014, 17:20
Таку масштабну допомогу військовим та жителям буремного Сходу відправив благодійний фонд народного депутата України Сергія Лабазюка «Ми поруч».
Військові з Хмельниччини, які беруть участь у захисті українських кордонів і цілісності держави, найбільше сьогодні потребують бронежилетів, прожекторів, паливно-мастильних матеріалів, засобів гігієни.
Вояки 7 Хмельницького батальйону територіальної оборони прибули на місце дислокації, село Миколаївку Харківської області, тиждень тому. Перед тим кілька місяців посиленої воєнної підготовки. Усі добровольці, чи не у кожного сімя, діти. Саме заради них, каже рядовий Ігор Сидор і приїхали сюди.
Ігор діловито приміряє новенький бронежилет. Каже, дай Бог, щоб не пригодився, але в ньому вже відчувається впевненіше. Командири наголошують, що жоден солдат на завдання без бронежилета не виходить. Але на 420 чоловік особового складу, їх все ж не вистачає.
Батальйон представлений практично кожним районом області. Рядовий Володимир Големба із Камянця Подільського. Його рідний дядько, Анатолій Корнєєв, Руднянський сільський голова, той самий герой Небесної Сотні. Тому питання йти чи не йти до війська перед Володимиром не стояло.
До російського кордону тут кілометрів 10, не більше. Разом із прикордонниками вони несуть вахту на блок-постах. Кажуть, на тій стороні останнім часом відновилася активність. Російський агресор збільшує свій військовий контингент. Втім, від того наші хлопці ще більш гуртуються. Налаштовані рішуче, ворог не пройде.
Благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч» передав військовим кілька десятків бронежилетів 4 і 5 класу захисту, камуфляжі, ліхтарі, електростанцію, медикаменти, продукти харчування, інші потрібні речі. Натомість отримали ще більший список із необхідним. Тож, на разі, комплектується черговий вантаж, яка вирушить на кордон вже наступного тижня. Окрім матеріального забезпечення, воякам важлива і моральна підтримка, особливо рідних і близьких людей.
Наголошу, наступного тижня на кордон вирушить черговий транспорт із допомогою. Тож усі рідні вояків Хмельницького батальйону територіальної оборони, які несуть службу на Харківщині можуть передати ним необхідне для своїх синів, чоловіків. Підтримати хлопців, які стоять на варті нашого спокою. Для цього потрібно звернутися в громадські приймальні народного депутата Сергія Лабазюка у Хмельницькому і Волочиську. 

Новина дня

На дальніх рубежах У звязку з можливою агресією Росії на інших ділянках кордону, його охорона ведеться в посиленому режимі.

Ексклюзив

Хмельничани на східному кордоні
  Спецрепортаж про хмельницьких прикордонників та добровольців на сході країни...
14.07.2014 14:21
  Народний депутат України Олег Лукашук про ситуацію на сході країни
14.07.2014 14:19
Збір гуманітарної допомоги сім’ям із зони проведення АТО
09.07.2014 14:20
Позиція
  Народний депутат України Сергій Лабазюк про останні події у Верховній Раді та на сході країни...
09.07.2014 13:17