Конкурс на маршрутні перевезення в Славуті

П'ятниця, 28 листопада 2014, 15:35
Коли автоперевізники почнуть працювати прозоро - боротьба з нелегалами триває.
Пасажирські перевезення поза законом. Оголошений конкурс в Славуті серед претендентів на оголошений маршрут пройшов з грубими порушеннями. Про це заявляють правники та учасники Союзу автомобілістів. Протягом усього конкурсу виникало чимало спірних питань.
Транспортна галузь в нашій державі одна з найбільш тінізованих. Про це заявляють і пасажири, і перевізники, і представники інфраструктури краю. Нещодавно згідно з новим законодавством обов’язки з проведення конкурсу серед перевізників перекинули з обласної на районні адміністрації. 
Брак фахівців високого рівня в таких комісіях нещодавно показав проведений тендер на отримання маршруту в Славуті. Там серед двох учасників сформована комісія вибирала кращого. Переможцем визнали товариство «Славута-Автотранс». До другого претендента виникло ряд питань, зокрема про відсутність інформаційних матеріалів.
Проте правники та учасники конкурсу доводять - члени комісії запит на представлення матеріалів надіслали із запізненням.
Згідно з чинним законодавством, перевірити достовірність наданої інформації учасники комісії мали за два дні до початку конкурсу. Неприпустиме на думку учасників союзу автомобілістів і проведення техогляду в день засідання комісії.
Учасників конкурсу могло бути більше, ніж два. Проте не всі змогли подати документи на участь.
Водії проходження техогляду в день засідання комітету коментують по-різному.
Укртрансінспекції відомі непоодинокі випадки, коли паперові характеристики засобів в транспортників не відповідають дійсності. Тож такі факти ретельно перевіряються.
Раніше, кажуть транспортники, при проходженні таких конкурсів централізовано в області легше можна було реагувати на правопорушення. Проте такі повноваження на райдержадміністрацію поклали, аби пришвидшити процедуру видачі дозволів. Про фаховість представників комісії чиновники подумали в останню чергу. Поки ж районні держслужбовці вчаться проводити техогляд, Укртрансінспекція продовжує боротьбу з нелегалами. Їх, кажуть у відомстві поменшало, проте остаточно викорінити їх з області не вдається. Непростою залишається ситуація на виїздах з міста.
На думку Олександра Томчишена, пришвидшити боротьбу з нелегалами можна з допомогою закону, який потрібно змінювати. Щоб не наражати пасажирів на небезпеку, недобросовісний перевізник має бути готовий до відповідальності та навіть, до конфіскації транспортного засобу. 

Новина дня

Виселили із гуртожитку, а речі не повертають. Продовження історії кімнати №18 Понеділок – у "Теплокомуненерго" вхід заборонений! За зачиненими дверима мати із донькою намагалися повернути власне майно.

Ексклюзив

Момент Істини
  Народний депутат України Сергій Лабазюк про перше засідання Верховної Ради 8-го скликання та завдання для нового парламенту...
01.12.2014 17:09
Нова Рада
  Репортаж з першого пленарного засідання Верховної Ради 8-го скликання
28.11.2014 17:36
Пряма Мова
  Народний депутат України Мустафа Найєм про завдання нового Парламенту
27.11.2014 18:36
Пряма Мова
  Народний депутат України Сергій Мельник про завдання нового Парламенту...
27.11.2014 18:35