Експеримент ДАІ: хмельницькі міліціонери обіцяють не гонитися за протоколами

Четвер, 18 грудня 2014, 14:16
Відтепер у Хмельницькому даішники не гонитимуться за складанням протоколів проти правопорушників.

Про це повідомив начальник хмельницького відділу міліції Василь Птащук.

“У цьому нас підтримав заступник міністра МВС Сергій Яровий. За його словами, робота патрульної служби, яка бере участь в екперименті хмельницького ДАІ, оцінюватиметься не за кількістю протоколів, а за станом порядку на дорогах і громадських місцях”, -сказав він.

Окремо Птащук висловив думку щодо запровадження на хмельницьких дорогах так званого європротоколу. Це означає, що учасники ДТП, де немає летальних випадків, вирішуватимуть спір без участі працівника ДАІ, а спільно зі страховими компаніями. Таким чином вдасться заощадити більше часу на патрулювання бригадами міліції громадського порядку і профілактику злочинів.

“Українське законодавство дозволяє застосовувати європротокол: коли під час дорожньо-транспортної пригоди завдана незначена шкода і немає потрепілих осіб. За таких умов учасники пригоди домовляються між собою, до них долучаються страхові компанії. До прикладу, в Австрії, коли водії не можуть дійти згоди у компенсації збитків за скоєне ДТП і викликають на допомогу працівника ДАІ, то відповідна послуга є платною. Адже замість того, щоб патрулювати вулиці, даішники витрачають більше години на оформлення аварії”, – наголосив Птащук.

Як відомо, у Хмельницькому реалізовується експеримент з об’єднання сил підрозділів ДАІ та патрульної служби в єдиний підрозділ. Він розпочався 1 листопада і триватиме до 28 лютого 2015 р.. За підсумками експерименту він, швидше за все, буде поширений на інші міста України.

В експерименті в Хмельницькому задіяні 53 співробітники міліції: 20 від ДАІ і 33 – від ППС.

НГП

Новина дня

Війна як спосіб збагачення Де війна, там бізнес – військовослужбовець повернувся із фронту з цілим складом майна.

Ексклюзив

Моє хобі
  Малюнок світлом
16.03.2015 12:59
Програма "Персоналії"
  Ніла Островська
13.03.2015 21:34
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +....
12.03.2015 17:44
Анонс програми "Персоналії"
  Ніла Островська
11.03.2015 17:18