З нового року українці будуть отримувати біометричні паспорти

П'ятниця, 02 січня 2015, 11:42
Вже з 1 січня 2015 року в Україні видаватимуть біометричні паспорти для виїзду за кордон.

Про це повідомляють у прес-службі Міністерства закордонних справ України  та у Державній міграційній службі.

- Біометричний паспорт буде виглядати майже так само, як звичайний закордонний паспорт, відмінністю буде електронний чіп, вбудований в обкладинку паспортної книжки, а також спеціальна позначка на обкладинці, яка вказуватиме на присутність цього чіпа, - йдеться в повідомленні.

На чіпі буде записуватись інформація про власника паспорту, а також біометричні дані – оцифрований образ обличчя, підпис і відбитки вказівних пальців.

Спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс повідомляє, що з початком оформлення біометричних паспортів можна буде говорити про початок безвізового режиму для громадян України, які є власниками такого паспорту, для в’їзду в Шенгенську зону.

Кабінет Міністрів України виділив близько 600 терміналів для видачі таких паспортів.

Нагадаємо, аби оформити біометричний паспорт потрібно звернутись до підрозділу міграційної служби.

ВСІМ

Новина дня

Благодійна допомога для школярів в зруйнованому вибухами місті Сватово Підтримати морально, а головне матеріально. Детонація снарядів в місті Сватово, що на Луганщині, продовжило славнозвісну історію українських складів із боєприпасами.

Ексклюзив

Спортцентр
  Випуск від 16 листопада 1. РК Хмельницький - бронзовий призер чемпіонату України. гість студії - президент Федерації регбі у Хмель...
17.11.2015 12:17
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +....
16.11.2015 17:33
Кімната Гретхен
  Якісна музика, виражена життєва позиція та емоції-драйв – це сьогодні Кімната Гретхен! Музичне тріо із загадковою назвою...
13.11.2015 20:19
Анонс програми "Спортцентр"
13.11.2015 17:49