Хмельницька область долучилася до наймасштабнішого екологічного соціального проекту «Зробимо Україну чистою!-2015»

Середа, 25 лютого 2015, 16:14
В Україні стартує наймасштабніший міжнародний екологічний соціальний проект «Зробимо Україну чистою!-2015». Це єдина акція, в якій беруть участь жителі усіх регіонів країни та об’єднуються заради того, щоб очистити від сміття своє місто. Волонтери хмельницької області вже в третій раз приймають участь в акції.

У вівторок, 24 лютого 2015 року, в приміщенні Хмельницької облдержадміністрації на засіданні Громадської Ради волонтери громадської організації «Let’s do it, Ukraine!» презентували акцію «Зробимо Україну чистою!-2015». Координатори розповіли про плани проекту, історію акції в області та поділилися своїм досвідом.

Презентацію проводили національний координатор по роботі з волонтерами Марія Шепетун та координатор акції в Хмельницькій області Степан Кушнір. «Для мене велика честь у цьому році координувати роботу волонтерів усієї країни. «Зробимо Україну чистою!-2015» проходе в п’ятий раз. В цьому році ювілей акції, і перед нами масштабні цілі. Ми хочемо долучити до проекту більше чверті мільйону українців. Я вірю в нашу команду і нам однозначно вдасться досягнути і показати хороші результати. Ця акція частина міжнародного проекту «Lets Do It, World!», який об’єднав вже більше 100 країн для того, щоб піклуватися про екологію нашої планети. Щороку весь світ прибирає планету. І ми, українці, зробимо нашу Батьківщину чистою і привчимо один одного не смітити. Нехай небо буде мирним, а Україна чистою!», – розповіла про акцію національний координатор по роботі з волонтерами Марія Шепетун.

В засіданні громадської ради приймали участь волонтери та соціально активні хмельничани і підтримали ініціативу. Серед присутніх були представники громадських організацій, профспілок та органів державної влади. Зокрема, прийшли на засідання представники таких громадських організацій: «Хмельницький молодіжний клуб розвитку» Кокаревич Артур, «Дія громади» Ковальчук Ірина, «Захист та збереження Землі» Борейчук Володимир, «За кадром» Геут Костянтин, «Хмельницький майдан» Мельник Лариса, «Євростандарт» Міхалевський Віталій, «Хмельницький обласний центр молодіжних ініціатив» Рохова Наталія та «Асоціація розвитку курорту Сатанів» Супрун Олександр.

Також були присутні наступні гості: обласний благодійний фонд «Карітас» Данкевич Іван, обласний Альянс неурядових організацій «Прогресивна громада Хмельниччини» Дорош Сергій, обласний осередок Всеукраїнської екологічної ліги Міронова Наталія, обласне об’єднання товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Міхалевський Віталій, обласна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України Повх Володимир, Хмельницька районна асоціація «Світанок» та БФ «Волонтери Поділля» Ярова Анастасія.

«Зробимо Україну чистою!-2015» – це частина міжнародного проекту «Lets Do It, World!», який об’єднав вже більше 100 країн для того, щоб піклуватися про екологію нашої планети. Це щорічна одноденна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку. Акція в Україні кожного року збирає понад 170 тис. учасників. Вже протягом п’яти років у різні суботи по всьому світі (1 день – 1 країна) проводяться великі прибирання, які об’єднують цілу країну. Головною метою проекту є не тільки глобальне прибирання країни від сміття, а також збільшення відповідальності українців за навколишнє середовище. У 2015 році «Зробимо Україну чистою!-2015» відбудеться 25 квітня по всій території України з 10.00 до 15.00.

Новина дня

Термінова допомога! Восьмий окремий полк спеціального призначення терміново потребує допомоги.

Ексклюзив

Спортцентр
  Випуск від 23 лютого 1. Матчі 1/4 фіналу Кубка України з футзалу. 2. Пропущена гра 15-го туру чемпіонату України у екстра-лізі....
24.02.2015 14:59
Анонс програми "Персоналії"
  Микола Мельничук
23.02.2015 20:54
Підсумковий випуск новин від 22 лютого
  1. Скандальний Дельта-Банк. 2. Як Україна просила іноземну зброю. Історичний екс...
23.02.2015 16:05
Національні самородки - 3D-вишивка
  То не традиційна українська вишивка, але й не живопис. Авторська техніка Ніни Гончарук - ...
23.02.2015 15:31