Ремонт доріг на Хмельниччині

Четвер, 14 травня 2015, 18:03
Без ям лише на дорогах державного значення. На Хмельниччині триває ремонт доріг.
Лише 30% відсотків від мінімально необхідної суми коштів, цього річ виділили з держбюджету, на ремонт доріг Хмельниччини. Нині трохи більше, ніж третину цих грошей – 30 мільйонів гривень дорожники уже використали. Головними причинами ям та колійності у Службі автомобільних доріг нашої області називають: закінчення термінів експлуатації дорожнього покриття та безвідповідальність важковагових перевізників. Утім, що зможуть – відремонтують до першого червня.
 
Усі дороги Хмельниччини і цього річ не відремонтують – традиційно на них у бюджеті грошей не знайшлося. Дорожники Хмельниччини ж кажуть, за виділені з казни кошти роблять усе можливе аби їздити по автошляхах було можливо. Адже ціни на кілометр дороги не змінювали ще з 2012 року.
Крім облавтодору, латають ями та вибоїни подільських автошляхів ще три підрядники, які виграли конкурс на проведення ремонту.
Великі ями на дорогах і досі ремонтують старим перевіреним способом.
За день восьмеро робітників встигають відремонтувати до двох сотень метрів квадратних. А от дороги національного значення реставрують за новою технологією. Аби з маленької тріщинки не утворилася широка канава використовують спеціальну техніку.
Дорожній трафік ремонту на заваді не стає: навіть навпаки – допомагає.
Автомобілям, з незначною швидкістю щебінь не шкодить, а от тим, хто швидкість перевищує може й не пощастити.
Така дорога, запевняють дорожники, простоїть як мінімум рік. Таку ж гарантію дають і деражнянські ремонтники доріг. Тут підземні води підступають занадто близько до поверхні доріг, тож мусять не лише латати дірки, а й встановлювати дренажні системи.
Крім ста трьох мільйонів гривень на поточний ремонт доріг, дорожники Хмельниччини з дня на день чекають надходження ще ста двадцяти дев’яти, кредитних коштів – на будівництво незакінчених об’єктів.
Щоправда, дати, коли можна буде їздити цими дорогами, у Службі автомобільних доріг називати не беруться. Та запевняють – покриття стане кращим, адже відтепер посилюється покарання за недобросовісний ремонт – аж до кримінальної відповідальності.
Loading...

Новина дня

«Публічні консультації»: раунд другий «Публічні консультації»: раунд другий. Тепер хмельничани обиратимуть зовнішній вигляд МАФів. Після кількатижневого голосування за місця розміщення тимчасових споруд, нині у Хмельницькій міській раді презентували результати міні-референдуму. Понад сім сотень містян виявили свою позицію, до якої дослухаються посадовці, переміщуючи торгові ятки. А от якими їм бути – вирішуватимуть хмельничани до кінця червня.

Ексклюзив

Тележурнал “Відродження”
  Випуск №61. Свято дитинства в Летичівському районі.
02.06.2017 17:51
Тележурнал “Відродження”
  Випуск №60. Фестиваль "Зорепад" у Старокостянтинові.
02.06.2017 17:42
Програма “Свят коло”
  Співоча Віньковеччина
02.06.2017 17:38
Момент Істини. Ефір від 30 травня
  Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
31.05.2017 09:58