Відбирали дитину у дивакуватого батька

Вівторок, 19 травня 2015, 12:58
В місті Нетішин, із боєм відбирали дитину у дивакуватого батька. Під час вилучення чоловік із сокирою накинувся на співробітників міліції і служби у справах дітей. Майже детективну історію сьогодні ретельно вивчають правоохоронці і прокуратура.
У 14-річного Олексія доля склалася не просто. Змалечку його виховує лише батько. Мама не цікавиться дитиною - багато років вона живе і працює за кордоном. Відтак, ще в 2008 році чоловік виступив ініціатором, аби його, майже на 30 років молодшу дружину, позбавили батьківських прав. У соціальній службі і школі, де навчався хлопчик, кажуть: чоловік завжди був дивакуватий. Нікого не пускав додому. Медикам ніколи не дозволяв обстежувати дитину. Лікарі ж бачили, що хлопчик потребує невідкладної медичної допомоги.
 
У школі, кажуть: Олексій ні з ким не дружив. Більшість дітей його жаліли. Інші – відверто цуралися спілкуватися. Годі й говорити про рівень освіти 14-річної дитини.
Спеціалісти служби у справах дітей за ситуацією «спостерігали» і як могли – допомагали. Кажуть: вилучити дитину раніше не могли, бо батько постійно був біля дитини і сказати, що він не опікувався сином було не можливо.
Педагоги кажуть: батько носив дитину в школу на руках до 4 класу, коли йшли заняття - сидів в коридорі. Але така «гіперопіка» шкодила дитині.
Ситуація загострилася 2 місяці.
Відтак, було вирішено негайно відібрати дитину у батька.
Проте, «Мирно» - не вдалося. Батько, побачивши непроханих гостей, схопився за сокиру. Захищаючи людей від оскаженілого чоловіка, постраждали 2 правоохоронця.
Поспілкуватися з батьком знімальній групі не вдалося, чоловік не виходить вже кілька днів з кімнати гуртожитку, де він жив з сином. Поводиться агресивно.
Нині хлопчик перебуває в обласному центрі реабілітації. Спілкуватися з дитиною забороняють лікарі і психологи. Не на камеру кажуть: дитина замкнута і потребує невідкладної допомоги фахівців. А тим часом, проти батька порушено відразу два кримінальних провадження. Також вирішується питання щодо примусового його обстеження психіатром. Соціальні служби та прокуратура міста вимагатимуть негайно позбавити батька батьківських прав.
Крапку в цій історії ставити ще зарано. Як складеться доля Олексія – невідомо. Хоча і медики, і правоохоронці стверджують: дитина має всі шанси на реабілітацію. Це лише питання часу.

Новина дня

Смертельне ДТП на Хмельниччині Троє загиблих та стільки ж постраждалих – страшні наслідки ДТП в Ярмолинецькому районі.

Ексклюзив

Краватка й галоші. Без зайвих балачок. Частина 6-а
  
25.05.2015 13:45
"STANZA" у Хмельницькому
  Програма "МузДрайв". Випуск №1. Хмельницький рок-гурт "STANZA".
22.05.2015 13:32
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +....
19.05.2015 18:02
Краватка й галоші - Без зайвих балачок. Частина 5-а
  
19.05.2015 13:57