В Хмельницькому – черговий бунт городян проти будівництва.

Вівторок, 30 червня 2015, 17:11
Жителі Львівського шосе піднялись на захист стоянки. Нещодавно випадково дізнались, на її місці має зрости багатоповерхівка – будинок для працівників комунального підприємства «Хмельницькелектротранс». Проти тролейбусників люди нічого не мають, питання як завше виникають до влади: чому тут і чому під грифом «цілком таємно»?
Протягом 15 років пан Віктор на стоянці – майже щодня. Машина для пенсіонера – хоч якийсь спосіб підробітку. Залізного коня береже як зіницю ока, відтак, у дворі ставити не ризикує.
Про те, що автівка залишиться без власного дому пан Віктор дізнався нещодавно. Близько двох тижнів тому на території почали бурити свердловини.
Свердловина на території – не одна, їх – чимало. Місцеві припускають, тут уже забирають грунти на аналіз. З такими темпами парковку зрівняють з землею до кінця літа. Її працівники уже готуються поповнити лави безробітних.
Форсування будівництва – не випадковість і не збіг обставин. Не так давно земельну ділянку віддали під житлову забудову. Рішенням сесії міськради з землею підсобили «Електротрансу». Мета, по суті, благородна – тут мають звести будинок для працівників підприємства. От тільки грошей ані в казні, ані у комунальників немає. За зведення багатоповерхівки, скоріш за все, візьмуться приватні інвестори.
В «Електротрансі» зізнаються, розраховують на щедрість інвестора. Втім, навіть якщо останній розкошелиться на одну-дві квартири сперечатися із ним не будуть. Адже, будівельний симбіоз – на руку і приватнику, і місту. Перший отримає мільйони, а обласний центр скоротить квартирну чергу. В тролейбусному управлінні на ній – 42 працівники, в разі успіху операції – залишиться 40. Динаміка, направду, зашкалює.
Нагадаємо, що відповідно до законодавства, розрахунок квартирами – незаконний. Відтак, як саме комунальники планують перетягнути ковдру на власний бік поки невідомо. Постояльці паркінгу вже звернулись до міської влади із проханням залишити все як було.
Люди вже зареєстрували громадську ініціативу. Її мають винести на розгляд чергової сесії міської ради. Сподіваємося до незручних запитань громади міські обранці таки будуть готові.

Новина дня

У Пархомівському лісництві браконьєри полюють на людей «Людина, що біжить»: голівудський блокбастер – хмельницька інтерпритація.

Ексклюзив

KARMAN
  KARMAN – безпрецедентне явище у світі музики! Хто б міг подумати, що двоє молодих хлопців з Хмельницького, які взялися за написання треків під б...
21.07.2015 16:57
Анонс програми "В полі зору"
  Копійчана приватизація відпочинкових баз
21.07.2015 16:35
Програма "На варті"
  Випуск від 15-го липня
21.07.2015 13:06
Програма "На межі"
  Випуск від 17-го липня
21.07.2015 12:24