Рух перекрили - дерева зрізали

Середа, 29 липня 2015, 17:47
Жителі Інститутської перекрили головну вулицю міста аби привернути увагу влади.
Рух – перекрили, дерева-зрізали. Скандал на вулиці Інститутській з будівництвом продовжується. Нагадаємо, проти будівництва протестують мешканці сусідніх будинків. Люди кажуть: спорудження суперечить Генеральному плану. До того ж забудовники знищують рекреаційну зону. Підготовку ділянки припинили, втім не на довго. Сьогодні будівники знову взялися за роботу. А допомагали їм у цьому люди в формі та спортсмени.
 
Минув тиждень, як влада, забудовники та громада наче домовились про мирне вирішення конфлікту щодо будівництва нового будинку по вулиці Інститутській. Нагадаємо, зведення новобудови тутешні жителі вважають не законним.
Аби їх почули люди влаштували акцію протесту. Обіцяне перемир’я забудовники порушили. З самого ранку, за словами свідків, вони почали зрізати дерева на території майбутнього будинку.
В результаті майже на годину рух транспорту було призупинено. Не сиділи без діла і ті, хто спилював дерева. Безладдя тривало, доки не приїхав заступник міського голови.
Та от що робили правоохоронці на ділянці з самого ранку – невідомо. Люди обуренні їхньою поведінкою.
У правомірності дій своїх підлеглих обіцяють розібратись у міському відділі міліції.
Доки правоохоронці шукають винних, епіцентр подій переноситься до міської ради. За стіл переговорів сідають активісти та представники влади. Забудовників, як і минуло разу – не має. Донести рішення до них довірили начальнику управління охорони здоров'я Михайлу Василишину. Управління якого, між іншим, нещодавно і отримало від міської влади цю територію в постійне користування. В свою чергу керівництво закладу заключило договір з забудовником про суборенду. Кажуть, нічого страшного в забудові рекреаційної зони не вбачають.
Громада з таким рішенням не погоджується, як і з сьогоднішніми діями забудовників.
Після тривалої дискусії вирішили - будівництво перенести. Територію, як і прилеглі до неї ділянки міська влада планує віддати для суспільних потреб. Звісно, за відповідне рішення мають проголосувати депутати міськради. З забудовниками планують домовитись до кінця тижня.

Новина дня

Скандальне будівництво у Лісових Гринівцях Скандальне будівництво. У Лісових Гринівцях один з бізнесменів зажадав облаштувати елітний квартал. Попри заборону сільської ради та незгоду місцевих жителів – роботи на приміській ділянці активно ведуться.

Ексклюзив

Анонс програми "Персоналії" - Ігор Хитрук
04.08.2015 17:07
Спортцентр
Випуск від 2-го серпня 1. Чемпіонат України з легкої атлетики. 2. Юнацький олімпійський фестиваль. 3. Чемпіонат світу з водних вид...
04.08.2015 11:03
Програма "На варті"
Випуск від 29-го липня
04.08.2015 10:46
Програма "Позиція"
  Співпраця благодійного фонду Сергія Лабазюка "Ми поруч" з медичними закладами...
03.08.2015 17:24