Через два тижні у Кам’янці-Подільському може з’явитись дефіцит питної води

Четвер, 24 вересня 2015, 10:07
На 23 вересня рівень води в річці Дністер біля Кам’янця-Подільського знизився на 6-7 метрів. Якщо й надалі буде посуха та ГЕС «скидатиме» воду, то через два тижні в місті не вистачатиме питної води для постачання населенню.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич.

За словами гендиректора КП «Міськтепловоденергія» Валерія Гордійчука, за добу рівень води падає на 5 сантиметрів. Занепокоєні ситуацією в місті і Державному агентстві водних ресурсів. Одними з головних причин зменшення рівня води називають сильну засуху та значне замулення Дністра.

Для того, щоб уникнути критичної ситуації з питною водою генеральний директор комунального підприємства пропонує найняти водолазів для очищення намулу, якого вже зібралось близько 2-3 тисяч тонн.

Запросити для цієї роботи пропонується спеціалістів з Новодністровської ГЕС, адже у них великий досвід для проведення таких небезпечних для життя робіт. Для цього потрібно виділити з міського бюджету близько 100 тис. гривень.

Також за словами Валерія Гордійчука, варто придбати нові труби та насоси для запуску ще трьох скважин. Це обійдеться місту в 250-300 тисяч гривень.

Михайло Сімашкевич дав розпорядження для проведення негайних перемовин з представниками Новодністровської ГЕС.

НГП

Новина дня

Досудове розслідування над Неймаком продовжили до 2 грудня Слідство триває. Підозрюваного у автокатастрофі на Летичівщині залишили під вартою ще на два місяці.

Ексклюзив

Програма "На варті"
  Випуск від 24 вересня
25.09.2015 11:58
Play For Fun
  Їхня музика пронизує до кісточок і розповзається мурашками по тілу. То як чисте почуття, наповнює тебе всього аж до кінчиків пальців і гр...
24.09.2015 16:24
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +....
24.09.2015 12:18
Програма "Позиція"
  Децентралізація в Хмельницькому районі
24.09.2015 11:38