16-річним хмельничанам почали видавати паспорти у вигляді ID-карток

Вівторок, 12 січня 2016, 14:27
Особи, які досягли 16-річного віку замість традиційного паспорта громадянина України отримуватимуть пластикові ID-картки. Оновлений документ є більш захищеним, а сама процедура його виготовлення займе не більше 10 хвилин.

Оформлення ID-карток міграційна служба розпочала від вчора, 11 січня. Отримати їх можуть поки лише ті особи, яким паспорт видається вперше. Наразі у Хмельницькому, аби оформити документ, звернулось поки двоє осіб. 

- Наразі картки видаються лише особам, які досягли 16 років. Людина звертається до будь-якого нашого територіального підрозділу. З собою потрібно мати свідоцтво про народження, а також ксерокс паспортів батьків. Однак не обов’язково, але це може допомогти при процедурі виготовлення, - пояснює «ВСІМ» головний спеціаліст по зв'язкам із громадськістю та ЗМ Державної міграційної служби  у Хмельницькій області Лілія Квятковська. - Паспорт у вигляді ID-картки виготовляється безкоштовно. Вся процедура займає близько 10 хвилин. 


За словами Лілія Квятковської, пластикові картки зручніші та надійніші, аніж традиційні паспорти. Адже підробити їх неможливо. До прикладу, у випадку, коли людина губила паспорт або його просто викрадали, це могло стати у пригоді шахраям. Зловмисники часто переклеювали фотографії та могли робити будь-які функції, в тому числі й банківські операції.  Фото на ID-картці замінити неможливо. 
Традиційно, документ містить інформацію про сімейний стан і місце реєстрації особи. 
Як зазначають міграційники, до кінця цього року такі картки може отримати близько двох мільйонів осіб. 
Люди, які хочуть замінити  свій паспорт на новий у вигляді картки теж матимуть таку можливість. Але лише після того, коли Верховна Рада приймає відповідний законопроект. Йомвірно, що вже з лютого міграційні служби прийматимуть всіх охочих, які будуть звертатись, аби отримати таку картку.
Видачею документів займають районні сектори та міські відділи. Всього на Хмельниччині їх працює 10.

Хмельничани можуть звертатись по картку до  міського відділу обласного управління Державної міграційної служби, що на вулиці Пушкіна, 15.

Кам’янець-Подільський міський відділ та Кам’янець-Подільський районний сектор
Ярмолинецький районний сектор
Старокостянтинівський районний сектор

Шепетівський міський відділ
Красилівський, Славутський, Полонський та Летичівський районні сектори.

ВСІМ

Loading...

Новина дня

Рейдерству - ні! Проти рейдерських захоплень. Нещодавно набрав чинності так званий «антирейдерський закон». Цей нормативно-правовий акт ускладнить процес втілення злочинних схем у життя. Депутати Верховної Ради було внесли деякі зміни, що стосуються нотаріальних посвідчень підписів засновників, або керівників установ. Також, за цим законодавчим актом змінюється відповідальність за вчинення неправомірних дій.

Ексклюзив

Тижневик Преміум-ліги. Випуск №1
  
09.11.2016 11:38
Момент Істини
   Гості студії - Володимир Постовий - голова правління ПАТ "Гіпсовик"; Юрій Смаль - депутат Хмельницької обласної ради. ...
09.11.2016 10:48
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
09.11.2016 09:55
Тележурнал "Відродження". Випуск №31
  
08.11.2016 16:06