Хмельниччина – один із найбільш корумпованих регіонів держави

Вівторок, 09 лютого 2016, 18:09
Хмельниччина – один із найбільш корумпованих регіонів держави. Таких висновків дійшли у «Transparency International Україна».
Хмельниччина – один із найбільш корумпованих регіонів держави. Таких висновків дійшли у «Transparency International Україна» - громадській організації, котра бореться з цим явищем у світі. За результатами її досліджень, проведених наприкінці 15-го року, навіть після Революції гідності, в області практично нічого не змінилось. Чиновники – беруть та зловживають. Цьому, здається, не заважає ніщо – ані новоприйняті антикорупційні закони, ані правоохоронці, ані совість. Наступна історія – як приклад.
Познайомити вас із цим паном нам не вдасться. Він – чиновник вищої ланки. Начальник структури, покликання якої – викриття корупційних схем із державними коштами. Роботи його не видно, бо у кріслі він – нещодавно. Його звільняли, утім, він повернувся. Правда, показуватись на очі журналістам не бажає. Офіційне прохання про інтерв’ю сприймає як втручання в особисте життя. І категорично відмовляється спілкуватись з тим, хто йому не подобається. Власне наш канал чомусь потрапив в немилість посадовця. Мова – про старого-нового очільника КРУ, а, точніше, державної фінансової інспекції Володимира Крупу.
Журналіст – не той. Оператор – ще гірший. До кабінету пана Крупи того дня його так і не пустили. Невідомі чоловіки перед носом закрили двері.
Що приховує чиновник від працівників ЗМІ насправді невідомо. Хоча, зважаючи на історію його повернення на посаду, тікати від камер причини, здається, є. У владне крісло пан Крупа всівся вдруге – не через власні заслуги у боротьбі з крадіями бюджетних коштів, а через суд. В 2011-му його звільнили. Бо той не з’являвся на роботі. Чоловік хворів – 9 місяців. Спочатку його турбував тиск та серце – десь два тижні. А потім, як виявилось, у нього знайшли туберкульоз. 7 місяців протитуберкульозних диспансерів та місяць санаторно-курортного лікування в Одесі. І знов – нещастя – пошкодження колінного суглобу – іще 2 місяці. Ну, просто 33 нещастя – і всі на одну голову. Це, власне, спочатку і бентежило суддів. В 2012-му, до прикладу, Вінницький апеляційний суд скаргу тоді вже екс-начальника КРУ залишив без задоволення. А у 2013-му ситуація змінилася. Незважаючи на те, що у 14-му проти вельмишановного пана відкрили кримінальне провадження – йому інкримінували підробку лікарняних, його таки поновили на посаді.
Отож, пан Крупа – на посаді, а кримінальне провадження – дорослідується. Принаймні в матеріалах судової справи написано саме так. Можливо підробка документів, а саме лікарняних листів, до справи стосунку не має, а, можливо, хтось навмисне не провів паралелі. Дружина пана Крупи – Тетяна – лікар-кардіолог, за сумісництвом – керівник обласної МСЕК. «Співпало? Не думаю».
Хоча всіляке трапляється. Хмельниччина, до прикладу, ледь не дивом опинилась у лідерах регіонів за рівнем корупції. Городяни кажуть, це – не дивно, адже корупція в області процвітає.
І додають, у те, що побороти тих, хто бере на лапу, користуючись посадою, неможливо.
Насправді стосовно антикорупційного законодавства до Верховної Ради питань багато не виникає. Законотворці кажуть, прийняли майже весь необхідний пакет законів, котрі, чомусь не виконуються.
Отак і виходить: корупція в Україні – без обличь та без відповідей. Можливо вже варто почати їх шукати?
Loading...

Новина дня

В честь загиблого прикордонника у Новій Ушиці назвали вулицю Перейменували на честь героя АТО. В Новій Ушиці на честь загиблого прикордонника перейменували вулицю, на якій і мешкав Олександр Дзюбелюк. Ворожий снаряд в 2014 році забрав його життя. Аби вшанувати пам'ять побратима, до населеного пункту приїхали прикордонники та керівництво національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького.

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 27 квітня
  Гості студії: Вікторія Дзяна - волонтер, голова БО "Хмельницький обласний...
28.04.2017 09:53
Момент Істини. Ефір від 25 квітня
  Гість студії - Костянтин Пархоменко - організатор фестивалю "Форпост"...
27.04.2017 13:28
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
27.04.2017 12:37
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 24 квітня
  Гість студії - Олександр Мирний - головний епідеміолог області...
27.04.2017 11:48