Люстраційну перевірку пройшли трохи більше половини чиновників Хмельниччини

П'ятниця, 11 березня 2016, 12:05
КВУ проаналізував процес очищення влади в області
Люстраційну перевірку пройшли трохи більше половини чиновників Хмельниччини

Обласний осередок Комітету виборців України промоніторив проведення люстрації як того вимагає закон "Про очищення влади", повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Є".

"Ми направили запити до прокуратури, поліції, облдержадміністрації, податківців та СБУ,щоб з’ясувати, як проходить цей процес на Хмельниччини, - каже представник КВУ в Хмельницькій області Юрій Ануфрієв. – Були здивовані не лише швидкими відповідями, а й змістом. А ось від управління СБУ в Хмельницькій області відповіді так і не дочекалися."

Експерт же з КВУ Катерина Дехтяр уточняє: "До прикладу, з відповіді Хмельницької обласної державної адміністрації виходить, що 51-52% посадовців вже пройшли перевірку, інші – менше половини – знаходяться в стані перевірки."

А ось у прокуратурі та Державній фіскальній службі перевірили маже усіх. У прокуратурі звільнили двох, у податковій – одного. Інша справа в поліції.

"Як відомо міліцію реформували в поліцію. Усіх 11 працівників, які потрапили під дію закону, було звільнено ще з лав міліції. Якщо зі 110 працівників, які ще не пройшли перевірки, будуть такі, які підлягають звільненню, то їх, безумовно звільнять," – змалював ситуацію заступник начальника управління кадрового забезпечення ГУ Нацполіції в Хмельницькій області Володимир Жданов.


Новина дня

Невдалий жарт чи спроба викрадення школярки? Невдалий жарт чи спроба викрадення школярки? 4 квітня по обіді в одній із шкіл обласного центру сталася надзвичайна подія. Під час однієї із перерв поблизу молодшого корпусу 17 ліцею була спроба викрадення однієї із школярок. Вирватися із рук чоловіка дівчинці вдалося самотужки.

Ексклюзив

Підсумковий випуск новин від 3 квітня
  Губернаторське крісло, зброя з війни та де беруться гроші у селян. Те, чим жила Хм...
04.04.2016 11:07
Програма "Позиція"
  Гість студії - народний депутат України Сергій Лабазюк
04.04.2016 10:05
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
01.04.2016 13:49
Авторська програма Ганни Лернатович “Під прицілом”
  Дунаєвецький край
01.04.2016 12:59