Шокіна у відставку: Рада звільнила Генпрокурора України

Середа, 30 березня 2016, 18:13
Верховна Рада звільнила Генерального прокурора України – Віктора Шокіна. За відповідне рішення проголосувало 289 народних депутата. Віктора Шокіна звинувачують у провалі гучних справ людей Януковича, гальмування резонансних розслідувань, через що ЄС змушений знімати санкції з фігурантів списку.
Шокіна у відставку. Верховна Рада звільнила Генпрокурора України. За відповідне рішення проголосувала переконлива більшість парламентарів. Нардепи звинувачують Віктора Шокіна у провалі резонансних розслідувань та гучних справ проти людей Януковича.
Спочатку був Махніцький, потім Ярема, далі – Шокін. Уже третій, постмайданівський Генпрокурор знову не виправдав сподівань українців. Рясна критика лунає з високої трибуни Парламенту.
На захист Генпрокурора стає один лише Юрій Луценко. Каже, уся проблема не у Шокіну, а в реформі прокуратури.
Піти у відставку Віктора Шокіна раніше попрохав президент Порошенко. Генпрокурор - зголосився.
 
Звільнення Шокіна без його участі залишає по собі багато таємниць, - кажуть депутати. Відповідей на питання, які хотіли особисто задати Генпрокурору вони так і не почули.
Після полум’яних промов, у парламенті таки вирішують звільнити Віктора Шокіна. За голосує – 289 народних обранців.
Переважна більшість нардепів зізнається: на реальні зміни у ГПУ сподіватися не варто. Мовляв, очолювати структуру, як уже повелося, буде людина президента.
Коли Порошенко підпише указ на звільнення Шокіна, тимчасово виконувати обов’язки Генпрокурора буде перший заступник – Юрій Севрук. У Парламенті уже віщують справжні війни, що розгорнуться навколо високої посади.
На прощання Генпрокурор встиг звільнити свого заступника – Давида Сакварелідзе. Напереродні той заявив про діловий зв’язок Шокіна і «діамантових» прокурорів.
Loading...

Новина дня

Футбол у куряві або як у Хмельницькому обладнують нові спортивні майданчики На гарячу телефонну лінію нашого телеканалу звернулися хмельничани, котрі шоковані ремонтом свого дворового майданчику. По собі будівельники залишили бетонні плити у дворі, а спортмайданчик засипали мучкою.

Ексклюзив

Тележурнал "Відродження". Випуск 14
  
09.09.2016 15:03
Програма “Зелена варта”
  ДП “Ярмолинецьке лісове господарство”. (Вишнівчицьке лісництво)...
09.09.2016 11:37
Досить. Запис прямого ефіру від 7 вересня
  Гість студії - Володимир Прядун - адвокат, голова Кваліфікаційно-дисциплінар...
08.09.2016 10:44
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 6 вересня
   Гості студії - Володимир Кальніченко - заступник голови Хмельн...
07.09.2016 11:32