Боєць з Красилова загинув після артобстрілу

Понеділок, 13 червня 2016, 15:12
Дванадцятого червня на шахті Бутівка під обстріли потрапили хмельницькі захисники. Двоє у лікарні, один боєць з Красилова загинув.
Донецьк, шахта Бутівка – цими вихідними там було неспокійно. Ворожий артилерійський обстріл не витримали хлопці добровольчих батальйонів. Четверо бійців Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» та двоє бійців "Айдару" – загинули. Близько двадцяти добровольців та військових Збройних Сил України отримали поранення.
Це останнє посилання на сторінці в соцмережі Юрія Гнатюка - позивного «Друг Гуцул». Хлопцю було двадцять шість. Він був добровольцем 2-ї окремої тактичної групи ДУК «Правий сектор». На Сході воював більш півроку. Дванадцятого червня його життя обірвалося від ворожого артилерійського снаряду на шахті Бутівка.
 
Гатили зі сто п’ятдесят другого калібру, який заборонений Мінськими домовленостями. Від важкого осколкового поранення хлопець загинув на місці. Поховають його найближчими днями у Красилові – звідти родом боєць. Усі витрати беруть на себе побратими добровольця.
Аби вшанувати усіх полеглих та поранених дванадцятого червня по всій Україні на центральних площах зібралися люди та запалили свічки пам’яті. Адже таких втрат великих давно не було. Ще двоє добровольців з Хмельниччини госпіталізовані у лікарню міста Дніпро.
У бійців стан середньої важкості. Але вже сьогодні можна побачити їхні світлини в Інтернеті з гарним настроєм та подякою лікарям.
Loading...

Новина дня

Фінальна поїздка дітей українських воїнів на відпочинок до Угорщини, та лише цього року Наступного - географія подорожей малечі героїв розшириться, обіцяють хмельницькі волонтери. Влітку 2016-го року на березі озера Веленце відпочило більше 50-ти хлопчиків та дівчаток з Хмельниччини.

Ексклюзив

Програма «Позиція»
  Гість студії - народний депутат України Сергій Лабазюк
18.08.2016 15:01
Американський футбол: "Гладіатори" (Хмельницький) - "Вовки" (Вінниця)
  Full game
17.08.2016 10:49
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
17.08.2016 09:56
Програма "Позиція"
  Гість студії - Дмитро Йовдій - голова Хмельницької обласної організації політичної партії "Укроп"...
16.08.2016 15:54