«Подарунки» від Президента чорнобильцям, або Як нині виживають ліквідатори

Середа, 15 червня 2016, 15:10
Чорнобильці Хмельниччини під обласною адміністрацією вимагають повернути їм пільги.
Чорнобильці практично зі всієї області з’їхались до Хмельницького на мирну акцію протесту. У такий спосіб ліквідатори аварії та постраждалі під час катастрофи вирішили нагадати про себе і вимагали повернути пільги, які були скасовані ще у 2014 році.
Чорнобильці провели мирну акцію біля будівлі Хмельницької ОДА. За словами активістів, вони вимагають належного для ліквідаторів та їхніх сімей пенсійного та соціального забезпечення.
Законних пенсій та повернення пільг вимагали чорнобильці зі всієї Хмельниччини на акції протесту, що відбулась на майдані незалежності обласного центру.
 
Нагадаємо, протягом трьох останніх років чорнобильців позбавили рекордної кількості пільг, скасовуючи та спрощуючи положення низки статей Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". В результаті чорнобильці отримали фактично абсолютне скасування компенсацій, відміну права на безкоштовні ліки та зубопротезування. В них забрали право на безоплатні санаторні путівки, житлову площу, земельні ділянки. Держава перестала забезпечувати зарахування дітей чорнобильців до школи і їх безкоштовне харчування, припинено виплату мінімальної заробітної плати на дітей шкільного віку, які отримали інвалідність, відмінили оздоровчі путівки, лікарняні листки по догляду за хворою дитиною, безкоштовне користування громадським транспортом.
2016 рік указом Президента Порошенка оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи. Та попри це в квітні Президент ветував закон, який мав би частково повернути пільги чорнобильцям. Ліквідатори запевнили – не зупиняться на акціях протесту і будуть домагатись свого. Адже ці пільги – не привілей. Це компенсація за той подвиг, який був здійснений 30 років тому. Це кошти, які потрібні на лікування і на виживання. Питання пільг для чорнобильців – це справді питання життя або смерті.

Новина дня

Діти вчаться безпечно відпочивати Від небезпеки врятує обізнаність – у пришкільному таборі дітей навчали правильно відпочивати.

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
16.06.2016 12:26
Досить. Запис прямого ефіру від 15 червня
   Гість студії - Олександр Панченко - начальник управління торгівлі виконкому ...
16.06.2016 10:42
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 14 червня
  Гості студії: Володимир Огойко - голова ГО "ХАЛК"; Микола Двужил...
15.06.2016 10:48
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 13 червня
  Гість студії - Іван Чубар - торакальний хірург Хмельницької обласно...
14.06.2016 10:45