Державна зрада військовослужбовця

П'ятниця, 24 червня 2016, 18:28
Дванадцять років за державну зраду – у Хмельницькому засудили майора зі Старокостянтинова.
Старокостянтинівський райсуд Хмельницької області засудив майора Військово-повітряних сил до 12 років в’язниці за державну зраду і спробу втекти на літаку до Росії.
Державна зрада військовослужбовця. У 2014му льотчик-розвідник із Старокостянтинова, який служив у зоні АТО, намагався переправити літак до Російської Федерації. Чоловік відхилився від вказаного курсу та порушив режим радіомовчання, вказав свої координати ворожій стороні та чекав на нові вказівки. Потім відмовився виконувати законну вимогу штурмана екіпажу. Після того, як не отримав підтвердження з іншої сторони - повернувся. Увесь цей час над військовим проводилися досудові та судові розслідування. Двадцять другого червня, Старокостянтинівський суд виніс вирок.
 
 Чоловік служив та жив у Старокостянтинові. Сам родом із Хабаровська. Одружений та має дітей. З початком бойових дій на Сході країни першим пішов захищати кордони. Льотчик-розвідник мав доступ до таємної інформації. А під час виконання одного із завдань намагався переправити військовий літак СУ 24-МР до країни агресора.
Майор військово-повітряних сил аргументував свої дії тим, що начебто російські служби викрали його родину. Насправді ж - сподівався на краще життя за рубежем та, певне, «загризла» ностальгія за батьківщиною.
У листопаді минулого року над майором закінчилося досудове розслідування. Потім півроку суду.
Зараз в обвинуваченої сторони є час на апеляцію. Якщо ж ні, вирок суду вступить у дію 22-го липня. В будь-кому випадку, після виходу на волю, військовослужбовець поновитися на службу не зможе. Зате статус учасника бойових дій, який отримав чоловік, залишається при ньому. Адже законного приводу позбавити його поки немає.

Новина дня

У Хмельницькому електрозаправок більше, як електроавтомобілів Електрокарам зелене світло. На головному майдані Хмельницького встановили дві електрозаправки.

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
29.06.2016 10:58
Спортцентр. Випуск від 27 червня
  
29.06.2016 09:56
Підсумковий випуск новин від 27 червня
  Парковка в школі, зарплати подолян в тіні та шоста рейс-паті у Хмельницькому. Те,...
27.06.2016 15:58
Момент Істини
  Гість студії - Юлія Ковальчук - заступник начальника головного управління ПФУ у Хмельницькій області...
24.06.2016 09:56