Розмова з кіборгом з Хмельниччини

Середа, 06 липня 2016, 17:42
Три місяця оборони Донецького аеропорту та майже рік запеклих боїв на Донбасі. Боєць Хмельницької 19 ракетної бригади – Василь Савченко – поділився своєю історією служби в АТО. Прямо із Львівської академії сухопутних військ він поїхав захищати Батьківщину на Східний фронт.
Його розмірені курсантські будні вмить обернулися щосекундною боротьбою за власне життя. У 2014-му, коли Василь Савченко закінчував Львівську академію сухопутних військ - було не до святкувань. Одягнувши лейтенантські погони, хлопець відразу ж поїхав у саме пекло війни. Авдіївка, Піски, Донецький аеропорт: так починалася служба молодого бійця на псевдо «Привид».
Донецький аеропорт «Привид» боронив близько трьох місяців. Тоді, пригадує боєць, щільні обстріли бойовиків тривали без упину. Коли ж припинялися, зізнається, - ставало лячно.
За плечима у Василя Савченка чимало боїв. Під час одного з них – отримав поранення. Фактично впритул бойовик почав стріляти у «Привида». Майже усі ворожі кулі дивом стримав бронежилет, який подарував хлопцю військовий капелан на випуск.
Найспекотніший період війни Василь Савченко пережив на фронті. Дев*ять місяців без перебою захищав українську землю від російської навали. Увесь цей час, розповідає офіцер, зброя бойовиків практично не замовкала.
За мужність та героїзм проявлені на війні Василь Савченко був нагороджений орденом Богдана Хмельницького другого ступеня. Зараз він служить у 19-тій Хмельницькій ракетній бригаді. Вже в її складі, каже боєць, хоче повернутися на фронт. І додає, - захищати Батьківщину його прямий обов*язок.
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Ексклюзив

"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54
Підсумковий випуск новин від 3 червня
  Як голосують хмельницькі депутати, Хмельницький отримав щорічний рок-фестиваль та...
07.06.2017 13:39