У Кам'янці-Подільському знайшли язичницьке божество

Вівторок, 26 липня 2016, 09:29
Науковці кажуть, це вже дев'ятий ідол знайдений на околицях міста.
У Кам’янець-Подільській міській раді повідомляють, що історичний музей-заповідник може поповнитися ще однією унікальною знахідкою – язичницьким божеством.
На сьогодні це вже дев’ятий ідол, знайдений на околицях Кам’янця, а точніше в межах його 50-кілометрової зони. Наразі над дослідженням і вивченням статуї працює українсько-польська експедиція за участю співробітника науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба інституту НАН України» Наталії Войцещук та професора Жешувського університету Михаїла Парчевського, повідомляє міська рада.
Обидві сторони заявляють про її унікальність, а також наголошують на нагальній потребі в консервації всіх ідолів, що перебувають на балансі історичного музею-заповідника.
Як повідомили науковці, завдяки співпраці кам’янецьких та польських дослідників до кінця року планується видати двомовний каталог про ідолів з низкою фотографічних та документальних матеріалів. Наступний крок – залучення грантових коштів для презентації язичницьких скульптур у Краківському музеї. Є домовленість і про проведення спільної археологічної конференції на базі музею.
Дослідники сподіваються, що така співпраця сприятиме популяризації ідолів Кам’янця-Подільського у всьому світі та археологічного відділу музею, створеного 15 років тому.
Є

Loading...

Новина дня

Монополії – ні! Міську раду зобов’язали переглянути своє рішення про державно-приватне партнерство у сфері будівництва Державно-приватне партнерству – так, монополії – ні: міськраду зобов’язали переглянути «нашумівше» рішення.

Ексклюзив

Момент Істини. Запис прямого ефіру від 15 листопада
  Гості студії - Роман Мартинюк - т. в. о. речника Управлінн...
16.11.2016 10:59
Тележурнал Відродження. Випуск № 35.
16.11.2016 09:53
Спортцентр. Випуск від 14 листопада
  
15.11.2016 12:37
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
15.11.2016 11:49