Два роки судової тяганини, а кам’яний мур не падає

Вівторок, 16 серпня 2016, 17:18
Два роки без сонячного світла та звичних краєвидів. Велика китайська стіна яка кілька років тому, виросла перед вікнами багатоповерхівки, що по вулиці Зарічанська 38 і не думає падати. Численні судові позови та рішення судів першої інстанції, ціла купа апеляційних скарг бажаного результату для мешканців не дали. Забудовник та активний член ради майдану Іван Кульгук замість того, щоб піти на мирову та відстоювати права людей, як і два роки тому, стоїть на своєму та переконує, що в нього все законно і ніяких норм він не порушив.
Про цю нашумівшу історію самочинного будівництва, дворічної давності говорило все місто. Одного дня жителі 38-го будинку, по вулиці Зарічанській, замість звичних краєвидів на Південний Буг та сонячного світла, побачили кілька метровий бетонний мур.
Тоді люди навіть не думали, що з цього будівництва вийде ціла судова епопея. Численні звернення та прохання до забудовника ніяких результатів не дали. Цього разу позивачі, а це більше двох десятків жителів будинку, знову зустрілися із горе забудовником в приміщені суду. Адвокат який представляє сторону позивачів переконує, українські закони прийняті таким чаном, що боротися із такими підприємцями дуже важко, масла у вогонь підливають і суди, які знаходяться не в Хмельницькому, а в інших містах.
 
Не зважав на людську думку тоді, не зважає і зараз. Забудовник зі слів мешканців знущався як два роки тому так і знущається до цих пір. Кожного з цих позивачів та просто мешканців будинку які прийшли відстоювати свої права, пан Кульгук називає тиском на суд та проплаченими людьми.
Тепер на вже добудованій самочинній споруді зі слів мешканців з’явилися інші методи знущання. Два роки тому забудовник обіцяв на стіні яка дивиться на вікна мешканців 38 будинку поставити дзеркала, аби люди любувалися один одним, тепер же замість дзеркал розмістилася реклама ритуальних послуг та надгробків.
Незаконна забудова вплинула на погіршення самого стану будинку. Люди переконують, за цих два роки почали з’являтися і тріщини у багатоповерхівці та руйнація нажитого за кілька років майна в квартирах.
Зарічанський бетонний мур це- не одне будівництво яке провів горе забудовник. З одного боку багатоповерхівки він побудував квартиру, але чомусь вікна його новобудови не виходять на бетонний краєвид. На прохання помінятися з кимось із жильців не реагує. Це говорить про одне, що собі робимо як краще, а інші можуть потерпіти. А от на скільки запастися цим терпінням не знає ніхто адже люди кажуть будуть йти то кінця.
Loading...

Новина дня

У Деражні горіла закинута будівля У Деражні горіла закинута будівля. Вогонь спалахнув у колишньому приміщенні фізкультурно-спортивного товариства «Колос», що на вулиці Промисловій. Оббиту деревом будову гасили понад два десятки вогнеборців. За півгодини пожежу ліквідували. На щастя, жертв та постраждалих немає.

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск № 30
  
04.11.2016 16:05
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
03.11.2016 15:14
Тележурнал Відродження. Випуск № 29
  
03.11.2016 14:23
Досить. Ефір від 2 листопада
  Гості студії - громадські активісти Олексій Голеншин та Альона Береза. ...
03.11.2016 11:37