Улашанівський протест: через місцевий кар’єр селяни перекрили дорогу

Понеділок, 29 серпня 2016, 17:53
Проїзду – немає. У Славутському районі люди на три години перекрили дорогу. Так вони протестували проти розробки кар*єру в селі Улашанівка. Скандал із приватною фірмою через місцеве родовище у людей виник три роки тому.
Славутський район. Мешканці Улашанівки щільно перекривають місцеву трасу. Три години, запевняють люди, крізь блокаду не прорветься жодна автівка. Водії, що стали заручниками акції протесту, помітно нервують. Дехто навіть намагається обірвати живий ланцюг.
Селяни кажуть,- допекло! Три довгих роки вони намагаються витурити приватну фірму, що «кинула оком» на місцеве родовище.
А наслідки будуть катастрофічними, - певні люди. Якщо техніка приватників таки почне рити кар*єр в Улашанівці – екологічного лиха не уникнути.
Обома руками людей підтримує сільський голова Улашанівки – Сергій Лясоцький. Від імені місцевої громади він уже три роки оббиває пороги владних кабінетів. Нам показує стос паперів та документів, що назбирав впродовж цього часу.
  
   А результату поки що – нуль. Усі необхідні документи на розробку кар*єру у приватників – на руках. Натомість кілька років тому, розповідає Серій Лясоцький, на території Улашанівської сільради почали копати незаконно. Фірма подавала клопотання лишень на вивчення тамтешніх надр, себто геологічну розвідку. Місцеві депутати проголосували – «за». Відтоді і спалахнуло протистояння між селянами та бізнесменами.
Люди звернулися до суду про буцімто незаконне рішення тодішньої сесії Улашанівської сільради. Натомість приватна фірма подала заяву про перешкоджання підприємницької діяльності. Усі необхідні документи на сьогодні вона зібрала. Тому полишати тутешнє родовище – не збирається.
Селяни навіть чути про експертизу не хочуть. Рух на дорозі продовжують блокувати. Обабіч чатують поліціянти та місцеві чиновники. Голову Славутської райради - Леоніда Радзвілюка – акція протесту очевидно дратує. Спілкуватися із журналістами посадовець навідріз відмовляється.
Тим часом неподалік траси родовище пильнують охоронці приватників. За кілька метрів – свої намети розгорнули мешканці Улашанівки. Кажуть, це була остання попереджувальна акція. Далі будуть перекривати вже залізничну колію.
Loading...

Новина дня

Футбол у куряві або як у Хмельницькому обладнують нові спортивні майданчики На гарячу телефонну лінію нашого телеканалу звернулися хмельничани, котрі шоковані ремонтом свого дворового майданчику. По собі будівельники залишили бетонні плити у дворі, а спортмайданчик засипали мучкою.

Ексклюзив

Тележурнал "Відродження". Випуск 14
  
09.09.2016 15:03
Програма “Зелена варта”
  ДП “Ярмолинецьке лісове господарство”. (Вишнівчицьке лісництво)...
09.09.2016 11:37
Досить. Запис прямого ефіру від 7 вересня
  Гість студії - Володимир Прядун - адвокат, голова Кваліфікаційно-дисциплінар...
08.09.2016 10:44
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 6 вересня
   Гості студії - Володимир Кальніченко - заступник голови Хмельн...
07.09.2016 11:32