Перши раз у перший клас

Четвер, 01 вересня 2016, 16:46
Цього дня по всій країні лунають перші дзвоники. Саме 1 вересня тисячі маленьких українців вперше переступили поріг рідної школи. Це хвилююча мить як для першокласників, так і для випускних класів. Перші тільки стали на стежину знань, інші вже за рік покинуть рідні коридори та класи та розпочнуть самостійне доросле життя.
Сто сорок три першокласники перетнули поріг Хмельницької загальноосвітньої школи № 25 імені Івана Огієнка. З перших хвилин свого перебування на порозі рідної школи дітвора почала дивувати всіх оточуючих вивченими віршами.
Як переконує керівництво школи, за літні місяці вдалося встигнути багато чого відремонтувати, закупити нове обладнання. Тому школа готова приймати нових учнів в оновлені кабінети та класи.
Не забували про освітні заклади під час літніх канікул і меценати. За підтримки народного депутата України Сергія Лабазюка заклад в цей день отримав сертифікат на придбання мультимедійної дошки. Тут розуміють - аби діти розвивалися в усіх напрямках повинні бути і відповідні умови навчання.
З подарунками та вітаннями, відвідали святкові лінійки і депутати від політичної партії «Поруч».
Хоча першокласники тільки вперше сіли за парти, але вже знають ким хочуть бути, коли виростуть.
Цього року першокласники навчатимуться за оновленою програмою. Як зізнається Олена Ягодіна - вчителька першого класу - підхід до дитини буде індивідуальний. Також в минуле відійдуть ручки з червоною пастою.
Батьки не стримують емоцій. Кажуть - вчора ніби вчилися ходити, сьогодні вже мають звання школярик.
Коли учнів першого класу близько 150-ти, то випускного одинадцятого - лише тридцять. Така мала кількість, бо молодь пішла навчатися у профільні школи тим самим за рік мають змогу підтягнути той предмет, на базі якого буде проходити їхнє навчання у вузах.
Для когось вперше, а для когось і востаннє. Вересневий дзвоник пролунав і у Райковецькій школі Хмельницького району. Щоправда, для випускників - він останній, а для першачків – нова сходинка у житті.
Усі як один, у вишиванках, з квітами, а дівчатка ще з бантиками. Сьогодні Райковецька шкільна родина поповнилася 12 першачками.
А навчатися буде приємно. Адже на новоспечених учнів чекають затишні та комфортні класи. Неабияку лепту у цьому зробив благодійний фонд Сергія Лабазюка «Ми поруч».
Не обділяють турботою і наймолодших мешканців. Сьогодні довгоочікуваний подарунок отримали вихованці дитячого садочка.
Такому подарунку у садочку тільки раді. Тепер, кажуть, мають більше можливостей аби навчати дітей.
Справжнє свято завітало і у Волочиськ. Відтепер, завдяки благодійникам, близько 3-х сотень дітей дитячого садочка «Зірочка» мають новий гральний майданчик.
Попереду у них декілька років безтурботного дитинства, а потім наймолодші підуть до школи та отримають горде звання першачка. Цьогоріч у Хмельницькій області вперше поріг школи переступили майже 14,5 тисяч учнів.
Loading...

Новина дня

До Дня підприємця у Хмельницькому Виробнича діяльність, сфера послуг та виконання робіт. У Хмельницькому відзначили кращих підприємців краю.

Ексклюзив

Спортцентр. Випуск від 29 серпня
  
30.08.2016 10:49
Підсумковий випуск новин від 28 серпня
  Нахабні водії хмельницьких маршруток, 25 років Незалежності та масштабний футболь...
30.08.2016 09:49
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
23.08.2016 10:46
Випуск програми Спортцентр від 22 серпня
  
23.08.2016 09:55