Курсанти-прикордонники посилять охорону державного кордону

Вівторок, 20 вересня 2016, 18:09
У рамках спеціальної прикордонної операції «Кордон - 2016» курсанти випускного курсу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького сьогодні, 20 вересня, відбули на практичне стажування. Курсанти посилюватимуть охорону рубежів на ділянці україно-румунського кордону у межах Чернівецької та Закарпатської областей.
Україно-румунський кордон буде посилено. Зранку, 20 вересня, туди відправились курсанти 4 курсу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Під час стажування вони охоронятимуть державний кордон.
З огляду на вигідне географічне положення Україна вже давно стала контрабандними воротами в Європу. Новини про затримання фури з цигарками, алкоголем чи нелегалами нікого не дивують. Аби посилити охорону західного кордону України туди вирушили курсанти 4-го курсу Національної академії Державної прикордонної служби ім. Богдана Хмельницького.
 
За словами ректора академії, наразі спостерігається незаконне переміщення через державний кордон контрабандних товарів. Тому посилення охорони вкрай необхідне. Академія з гордістю відправляє курсантів на військове стажування на західну ділянку державного кордону.
В переддень відправлення ректор академії особисто перевірив готовність техніки та персоналу до виконання службових обов’язків на кордоні. Самі ж курсанти, хоч і нервували, та з нетерпінням чекали можливості використати свої знання на практиці.
Скільки триватиме така практика – не розповідають, інформація таємна. Не кажуть і про кількість курсантів, які рушають на україно-румунський кордон. Попри все, дух у них бойовий. Кажуть, жоден контрабандист чи то нелегал від них не сховається. Зроблять усе, аби захистити свою державу.
Loading...

Новина дня

Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з суботи на неділю по всій західній Україні та Хмельницькій області очікується різке погіршення погодних умов. Про це повідомляють обласні рятувальники. Місцями прогнозується налипання снігу, заметілі, ожеледиця. Товщина снігового покриву може досягати 15-25-ти сантиметрів. Також, можливі сильні пориви вітру до 25-ти метрів на секунду.

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск №33
  
11.11.2016 18:07
Момент Істини. Ефір від 10 листопада
  Гість студії - Ірина Фаріон - доктор філологічних наук, член політради ВО "Свобода"...
11.11.2016 11:37
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.11.2016 10:48
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 10 листопада
  Гості студії: Лілія Борова - координатор руху "Чесно" у По...
11.11.2016 09:59