Кам’янець фестивальний: вулична музика, реконструктори, Октоберфест, мотокрос та повітряні кулі

Середа, 21 вересня 2016, 13:35
Кам’янець-Подільський з приходом осені не збавляє обертів та продовжує дивувати кам’янчан та гостей міста цікавими заходами. Вашій увазі календар подій в місті на найближчі три вікенди.

Фестиваль вуличної музики 

24-25 вересня в Кам’янці вдруге відбудеться фестиваль вуличної музики. Місцеві музиканти безкоштовно розважатимуть меломанів на літніх майданчиках готелю «7 днів», стейк-хаусу «Лондон»,  «кав’ярні на Зарванській», «кава від поліцмейстера», кафе «Ратуша» та  «Мак смак».

Початок музичної програми о 15:00, закінчення – 19:00.

Драг-рейсінг

25 вересня з 11:00 до 15:00 год. по проспекту Грушевського від вул. Північної до вул. Черняховського відбудуться благодійні змагання з Драг-рейсінгу.

В змаганнях візьмуть участь 6 класів автомобілів та 2 класи мотоциклів.

Schola militaria

30 вересня – 2 жовтня 2016 ст. Старий замок Кам’янця-Подільського повернеться в першу половину XVII століття. Тут проходитиме міжнародний військово-історичний фестиваль «Schola militaria». Учасниками фестивалю стануть майже 150 реконструкторів з України Польщі та Чехії.

Концепція фестивалю полягає в наступному: учасники на базі Старого замку, наскільки це можливо, відтворюватимуть будні прикордонного укріпленого пункту першої половини XVII століття, а саме – військовий попис.

Попис це захід, під час якого перед старостою збирались всі військові підрозділи, що були йому підвладні і дислокувались в межах Поділля. Протягом кількох днів проходив огляд бойового стану частин, їх навчання (муштри), в разі нестачі в частині вояків проводилось їх доукомплектування.

Саме цим – навчаннями, смотрами –  і будуть займатись майже три дні реконструктори в замку.

Зокрема, планується відтворити церемонії відкриття і закриття воріт (власне з них починався і закінчувався кожен день в замку), загальний смотр військ і артилерії,  нічні варти, денні муштри.  Окремо в планах організаторів є намір провести змагання серед учасників груп історичної реконструкції з «бойової» підготовки та лучні змагання серед реконструкторів XVII століття.

Окрім членів груп реконструкції, кожен бажаючий зможе відчути себе в ролі вояка XVII ст, адже в Старому замку і біля Ратуші буде працювати мобілізаційна команда.

Вартість вхідного квитка у Фортецю залишиться незмінною: дорослий – 25 грн., дитячий – 15 гривень.

Мотокрос

1-2 жовтня відбудеться відкритий Кубок області з мотокросу.  Змагання пройдуть у класах аматори, ветерани, МХ2, ОРЕN, жінки, діти та квадроцикли. До Кам’янця завітають спортсмени з Чернівців, Берегомету, Підволочиську, Хмельницького, Вінниці, Львова, Івано-Фраківська та Києва.

1 жовтня з 14:00 до 18:00 відбудуться тренувальні заїзди,  2 жовтня о 10:00 – офіційний початок змагань (кваліфікація), 11:00 – старт змагань.

Локація – Колибаївський хутір. З Кам’янця-Подільського відправлятимуться спеціальні автобуси на хутір.

Чемпіонат України з повітроплавання

4-7 жовтня Кам’янець-Подільський знову прийматиме у себе Чемпіонат України з повітроплавного спорту. Повітряні кулі літатимуть над містом до кінця тижня. Також повітроплавці планують провести прес-конференцію на тему «Перспективи розвитку повітроплавання в Україні та повітроплавного туризму в м. Кам’янець-Подільський».

Міжнародна повітроплавна фієста «Золота Омега-2016»

Чемпіонат України з повітроплавання  плавно перейде у міжнародну фієсту «Золота Омега». 7-9 жовтня, паралельно з фестивалем «Октоберфест», в  небі над Кам’янцем можна буде побачити також міжнародні екіпажі повітроплавців з Литви, Польщі та Молдови.

Октроберфест. Знову в небо.

Шостий фестиваль «Октоберфест» проходитиме у Кам’янці-Подільському 8-9 жовтня. Головна локація фестивалю – площа Польський ринок в Старому місті. Організатори підготували також дитячу програму: майстер-класи, розважатимуть малечу професійні аніматори з Чернівців. В рамках «Октоберфесту» пройде турнір з арм-реслінгу та силові змагання «Strong man BATTLE».

Музичний супровід фесту здійснюватимуть гурти «Медовий полин», «Бекінгем», «Re-Mix», «Апгрейд мрій» та інші.

В останній день фестивалю на присутніх очікує фаєр-шоу. Організатор – готельний комплекс «7 днів».

НГП

Loading...

Новина дня

Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з суботи на неділю по всій західній Україні та Хмельницькій області очікується різке погіршення погодних умов. Про це повідомляють обласні рятувальники. Місцями прогнозується налипання снігу, заметілі, ожеледиця. Товщина снігового покриву може досягати 15-25-ти сантиметрів. Також, можливі сильні пориви вітру до 25-ти метрів на секунду.

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск №33
  
11.11.2016 18:07
Момент Істини. Ефір від 10 листопада
  Гість студії - Ірина Фаріон - доктор філологічних наук, член політради ВО "Свобода"...
11.11.2016 11:37
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.11.2016 10:48
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 10 листопада
  Гості студії: Лілія Борова - координатор руху "Чесно" у По...
11.11.2016 09:59