Сесія міської ради – футбол під стінами та провальне голосування за ще одного члена виконкому

Середа, 21 вересня 2016, 17:04
На черговій сесії Хмельницької міської ради депутати розглянули більше шести десятків питань. Обранці підтримали дворічну соціальну програму для атовців, проголосували за розширення чисельності виконкому до 14 чоловік. А перед початком сесії під стінами страйкували футболісти – вимагали підтримати спорт. Міський голова повідомив – на 5 місяців з казни міста депутати виділили на розвиток футболу 1 мільйон гривень.
Під стінами міської ради – футбол, у стінах – голосування. Чергове пленарне засідання сесії розпочалося із страйку футболістів. Тренер та гравці футбольного клубу «Поділля» провели тренування біля дверей виконкому, адже, стверджують, більше поганяти м’яча у Хмельницькому ніде. Олександр Симчишин іншої думки.
Розминка під виконкомом. Так 19-тирічні футболісти показово апелюють до міських обранців. Допоки спорткомплекс «Поділля» на реконструкції – тренуватися молодим спортсменам ніде, каже їх тренер.
Та причина футбольного страйку, каже міський голова, криється у кадрових призначеннях в освіті. На 5 місяців з міського бюджету для розвитку футболу виділено мільйон гривень – вже освоєно близько 200 тисяч.
    
На засіданні депутати розглянули більше шести десятка питань, а от розширити виконком до 14-ти осіб депутатам вдалося не з першої спроби. Врешті представник від громадськості на таємному голосуванні недоотримав 2 голоси, тож місце поки вакантне. У залі засідань депутати спробували піти назустріч учасникам ініціативної групи будинку по вулиці проспект Миру. Там жителі потерпають від руху транспорту під вікнами, тому пропонують дорогу заблокувати – поліція та медицина – проти. Тому проїзд транспорту там вирішили просто розширити.
Мають зауваження до міської влади і підприємці. Вони проти того, аби МАФи в Хмельницькому зносили. Кажуть, таке мають робити лише з незаконними спорудами. В управлінні торгівлі наголошують – порядок демонтажу споруд має затвердити виконком.
На сесії міської ради обранці затвердили програму соціальної підтримки учасників АТО на два роки. До кінця 2016-го для протезування та відшкодування комунальних платежів бійцям з бюджету виділено більше 2 мільйонів гривень.
Loading...

Новина дня

Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з суботи на неділю по всій західній Україні та Хмельницькій області очікується різке погіршення погодних умов. Про це повідомляють обласні рятувальники. Місцями прогнозується налипання снігу, заметілі, ожеледиця. Товщина снігового покриву може досягати 15-25-ти сантиметрів. Також, можливі сильні пориви вітру до 25-ти метрів на секунду.

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск №33
  
11.11.2016 18:07
Момент Істини. Ефір від 10 листопада
  Гість студії - Ірина Фаріон - доктор філологічних наук, член політради ВО "Свобода"...
11.11.2016 11:37
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.11.2016 10:48
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 10 листопада
  Гості студії: Лілія Борова - координатор руху "Чесно" у По...
11.11.2016 09:59