Громада Старокостянтинова готова боротися за закриття акумуляторного заводу у будь-який спосіб

П'ятниця, 30 вересня 2016, 11:42
На мітингу під мерією кілька сотень містян вимагали врегулювати питання забруднення заводом повітря і грунту.
Громада Старокостянтинова готова боротися за закриття акумуляторного заводу у будь-який спосіб

Днями кілька сотень жителів Старокостянтинова зібралися на "екологічний" мітинг , передає Depo.Хмельницький.

Як пише Перша міська, до вічайдушногоо кроку людей довела байдужість керівництва міської ради у питанні закриття екологічно-небезпечного виробництва.

Мова, як завжди, про місцевий акумуляторний завод, який працює з порушенням екологічних норм, чим спричиняє забруднення середовища і становить загрозу для здоров'я старокостянтинівців.

Люди принесли під мерію шини і вимагали негайної реакції з боку контролюючих органів.

На мітингу були присутні громадські активісти, депутати місцевої ради.

"Саме місцева влада повинна захищати мешканців міста і дбати про їхню екологічну безпеку. Жодні економічн показники не є виправданням того, що під загрозу поставленне життя людей. Ніхто не поверне здоров`я тим людям, які сьогодні п'ють брудну воду і дихають забруненим повітрям", - звернувся до людей депутат Олександр Афанасьєв.

Мер Старокостянтинова Микола Мельничук, втім, не вважає, що завод несе загрозу для здоров'я містя. Як приклад наводить те, що у Дніпрі чотири таких виробництва працюють на повну потужність у центрі міста і ніякої загрози не становлять.

Питання пообіцяв врегулювати на сьогоднішній сесії міськради.

Громадські активісти, у свою чергу, закликали жителів міста прийти на засідання сесії, аби проконтролювати процес.

Нагадаємо, 15-19 серпня цього року Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області провела позапланову перевірку ТОВ "Мегатекс Індастріал" при здійсненні господарської діяльності з виробництва акумуляторних батарей. Перевірка встановила перевищення вмісту свинцю в ґрунті у 160 разів більше норми. За це підприємство сплатило 26 тисяч гривень штрафу.

Скандал розгорівся з новою силою після екскурсії депутатів міськради на акумуляторний завод. Тоді й ініціювали проведення позачергової сесії, яка так і не прийняла ніякого звернення щодо перевірки діяльності підприємства.

Депутати місцевої ради намагались самотужки вплинути на роботу виробництва, втім, щоразу наражалися на спротив директора заводу.

Loading...

Новина дня

Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з суботи на неділю по всій західній Україні та Хмельницькій області очікується різке погіршення погодних умов. Про це повідомляють обласні рятувальники. Місцями прогнозується налипання снігу, заметілі, ожеледиця. Товщина снігового покриву може досягати 15-25-ти сантиметрів. Також, можливі сильні пориви вітру до 25-ти метрів на секунду.

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск №33
  
11.11.2016 18:07
Момент Істини. Ефір від 10 листопада
  Гість студії - Ірина Фаріон - доктор філологічних наук, член політради ВО "Свобода"...
11.11.2016 11:37
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.11.2016 10:48
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 10 листопада
  Гості студії: Лілія Борова - координатор руху "Чесно" у По...
11.11.2016 09:59