Добровольчі загони пожежних у Польщі: сусіди діляться досвідом

П'ятниця, 30 вересня 2016, 17:45
Як поляки слідкують за безпекою – західні сусіди поділилися досвідом створення пожежних дружин.
Польські колеги поділилися досвідом з хмельницькими управлінцями. У Городоцькому районі пройшов семінар обміну досвідом між двома країнами. Фахівці із Кракова продемонстрували сучасні методи захисту від вогню.
Хмельниччина переймає досвід у Польщі. Представники делегації іншої країни на семінарі у Городоцькому районі розповіли про діяльність добровольчих дружин. Там пожежні формування утримуються на балансі повітових організацій. А от наші територіальні громади тільки розпочинають впроваджувати європейські стандарти.
Європейський досвід – у кожну новостворену громаду. Делегація польських колег приїхала на Городоччину, аби поділитися власними напрацюваннями у формуванні добровольчих дружин. Пожежні загони у воєводствах Польщі складаються з людей, що мають зайнятість, проте за першої небезпеки готові приступити до гасіння пожежі.
Такий досвід вкрай необхідний щойно створеним територіальним громадам. А тому, представники делегації розповіли не лише про роботу тамтешніх дружин, а й продемонстрували сучасні засоби захисту.
Зараз територіальні громади – лише на шляху до впровадження європейських стандартів. Тому такий семінар допоможе швидше налагодити шляхи співпраці не лише з колегами-управлінцями, а й з представниками західних держав.
Рятувальна система Польщі сформувалась ще 2 десятиліття тому. Колеги з Варшави не приховують – це клопітка справа, а тому нам доведеться докласти багато зусиль для впровадження європейських стандартів. Тож, співпраця польських колег та подільських громад у цьому напрямку лише розпочинається.
Loading...

Новина дня

Вакцини від грипу у Хмельницькому немає На випадок спалаху гострих респіраторних інфекцій та грипу, навіть запас антибіотиків в лікувальних закладах області залишається вкрай обмеженим.

Ексклюзив

Тележурнал "Відродження". Випуск №12
  
27.10.2016 16:18
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
27.10.2016 15:37
Тележурнал "Відродження". Випуск №10
  
27.10.2016 14:37
Досить
  Запис прямого ефіру від 26 жовтня
27.10.2016 13:31