Медичні заклади міста Хмельницького отримали необхідні вакцини для проведення щеплення дітей

П'ятниця, 30 вересня 2016, 17:53
Хмельницька міська дитяча лікарня та Хмельницький міський перинатальний центр за кошти Державного бюджету отримали вакцину БЦЖ для профілактики туберкульозу у кількості 11720 доз.
29 вересня у дитячій міській поліклініці був повний «аншлаг». З самого ранку батьки з дітьми стояли в довжелезних чергах, аби зробити своїм малюкам щеплення БЦЖ. Останній раз цю вакцину хмельничани отримували півтора роки тому, та й тоді не в достатній кількості. БЦЖ є однією з обов'язкових вакцин для щеплення. Вперше її роблять ще в пологовому будинку, на 3-4 день після появи малюка на світ.
Пані Карина з дочкою простояли в черзі на вакцинацію БЦЖ близько 2-х годин. Маленькій Маргариті у пологовому будинку щеплення не зробили, оскільки тоді не було препарату.
Більше півтора року дівчинка, якій не зробили вакцинацію ризикувала заразитись туберкульозом.
БЦЖ - це вакцина проти туберкульозу. Готується вона з штаму живої, але ослабленої туберкульозної палички корови. Вона є безпечною для людини, тому що спеціально вирощується в штучному середовищі. Оскільки враховується вся важливість такої вакцинації, щеплення БЦЖ у новонароджених проводиться якомога раніше: при відсутності протипоказань - ще в пологовому будинку.
Цьогоріч до міської дитячої поліклініки надійшло 9 тисяч 320 доз. За словами лікаря, цього вистачить усім дітям, котрі її потребують. Вакцина канадського походження вироблена в Болгарії та ліцензована в Україні.
Вакцинація проводиться після огляду педіатра кожного вівторка, четверга та п’ятниці, з 12:00 до 14:00, у центральній дитячій поліклініці та філіях, розташованих у мікрорайонах Ракове, Дубове, Гречани та Виставка. Вакцинація новонароджених, у разі відсутності протипоказань , відбувається у перинатальному центрі.Діти першого року життя, не щеплені відразу після народження у пологовому стаціонарі, проходять вакцинацію в першу чергу. Загалом, в Україні цьогоріч вакциновано проти туберкульозу лише 11,5% дітей. За даними Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я, Україна має найнижчий рівень імунізації в Європі й один з найнижчих в світі.
Loading...

Новина дня

Вакцини від грипу у Хмельницькому немає На випадок спалаху гострих респіраторних інфекцій та грипу, навіть запас антибіотиків в лікувальних закладах області залишається вкрай обмеженим.

Ексклюзив

Тележурнал "Відродження". Випуск №12
  
27.10.2016 16:18
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
27.10.2016 15:37
Тележурнал "Відродження". Випуск №10
  
27.10.2016 14:37
Досить
  Запис прямого ефіру від 26 жовтня
27.10.2016 13:31