Студенти презентували проекти з виготовлення екопродуктів

Середа, 05 жовтня 2016, 18:13
Вітчизняна екопродукція очима молоді – студенти Хмельниччини представили власні проекти екологічних брендів.
Цими днями в обласному центрі проходить тиждень споживача екологічної продукції. Власне бачення з розробки еко-продуктів представили студенти провідних вищих навчальних закладів Хмельниччини. Майбутні маркетологи ХНУ презентували проект із застосування сапонінів.
Еко-бренди - для здоров’я поколінь. Вже чотири роки екологічні організації всієї України проводять тижні споживача натуральної продукції. Цього разу більше уваги вирішили звернути на маркування та розробку власних найменувань. До ідеї долучилися і подільські студенти: розробили та представили власні проекти.
  
  Екологічна освіта та корисне харчування - над цим давно працюють екологічні організації. 4 роки поспіль ГО «Мама-86» приділяють увагу маркуванню та просуванню на ринок вітчизняного продукту. Та поки сегмент ринку не заповнений корисними товарами, стимулювати появу нових найменувань намагаються ось такими заходами.
Десятки студентів з різних вузів Хмельниччини представили різні проекти з розробки та використання ресурсів, застосування сировини земельних угідь без пестицидів та хімії. На Кам’янеччині пропонують альтернативу енергетикам та спрайтам, – корисний та вітамінний напій.
Працювати над еко-проектами - це лише півсправи, а от, щоб запропонувати його вітчизняному ринку - потрібна реклама.
А от, студенти національного університету пішли ще далі та запропонували ефективне використання родовищ сапонітових глин. Над проектом трудились як викладачі, так і майбутні маркетологи. Тож, на розсуд журі була представлена командна робота.
Студенти додають, їх проект розрахований на те, аби зберегти навколишнє середовище та зменшити обсяги синтетичної продукції у майбутньому.
Як кажуть екологи та студенти, інформації про екопродукцію та її правильне маркування в нашій країні дуже мало. А тому для споживачів важливо знати, євро листок на пакуванні – ознака якості.
Нині товаровиробники лише починають цікавитися виробництвом екопродукції, адже органічні товари вже давно популярні на ринках Європи. Там споживачів не лякає їх вартість, адже харчування – запорука міцного здоров’я наступних поколінь.
Loading...

Новина дня

Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з суботи на неділю по всій західній Україні та Хмельницькій області очікується різке погіршення погодних умов. Про це повідомляють обласні рятувальники. Місцями прогнозується налипання снігу, заметілі, ожеледиця. Товщина снігового покриву може досягати 15-25-ти сантиметрів. Також, можливі сильні пориви вітру до 25-ти метрів на секунду.

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск №33
  
11.11.2016 18:07
Момент Істини. Ефір від 10 листопада
  Гість студії - Ірина Фаріон - доктор філологічних наук, член політради ВО "Свобода"...
11.11.2016 11:37
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.11.2016 10:48
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 10 листопада
  Гості студії: Лілія Борова - координатор руху "Чесно" у По...
11.11.2016 09:59