Кіборгу із Деражнянщини присвоїли звання Народного Героя України посмертно

Четвер, 06 жовтня 2016, 11:48
Військовий загинув, захищаючи донецький аеропорт.

Бойові побратими Івана Зубкова звернулись з поданням до Нагородної Ради з пропозицією надати їх командиру звання Народного героя. У Хмельницькій ОДА повідомляють, що за підсумками всеукраїнського голосування в Інтернеті 1 жовтня голова Нагородної Ради Георгій Тука підписав указ. Згідно із ним, Івана Зубкова нагородили орденом «Народний герой України» посмертно.

“Іван Зубков брав активну участь у революції Гідності, після чого вирушив захищати цілісність країни на Схід. Там його призначили командиром десантної роти. Військовослужбовець боровся за летовище до останнього, навіть будучи пораненим, залишився разом із своїми бійцями в новому терміналі. Ризикуючи життям, прикривав відхід підрозділу. 20 січня бойовики підірвали другий поверх терміналу. Військовий загинув під завалами”, - зазначають у прес-службі Хмельницької ОДА.  

Згодом його тіло ідентифікували за допомогою тесту ДНК. У чоловіка залишилась дружина та двоє неповнолітніх дітей. Нагородження відбулось у Миргороді. Орден вручили матері загиблого бійця Антоніні Зубковій.

Івана Зубков єдиний в Україні отримав три найвищі нагороди:  Герой України, Народний герой України, а також його ім’я носить 90 окремий аеромобільний батальйон 81 окремої аеромобільної бригади.

Газета "Є"

Loading...

Новина дня

Вихідними по всій території області буде різке погіршення погоди Вихідні зі снігом. Вночі з суботи на неділю по всій західній Україні та Хмельницькій області очікується різке погіршення погодних умов. Про це повідомляють обласні рятувальники. Місцями прогнозується налипання снігу, заметілі, ожеледиця. Товщина снігового покриву може досягати 15-25-ти сантиметрів. Також, можливі сильні пориви вітру до 25-ти метрів на секунду.

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск №33
  
11.11.2016 18:07
Момент Істини. Ефір від 10 листопада
  Гість студії - Ірина Фаріон - доктор філологічних наук, член політради ВО "Свобода"...
11.11.2016 11:37
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.11.2016 10:48
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 10 листопада
  Гості студії: Лілія Борова - координатор руху "Чесно" у По...
11.11.2016 09:59