Береженого і Бог береже, або Як не стати жертвою крадія

Середа, 19 жовтня 2016, 16:52
Сезон велосипедів завершено: зловмисники починають красти не транспорт, а в транспорті. Від початку року, в тролейбусах, автобусах та маршрутках міста правоохоронцями зафіксовано 51 крадіжку. Завдяки спритності рук кишенькових злодіїв, містяни залишилися хто - без мобільного, а хто - без гаманця. І це – не в сезон, кажуть правоохоронці. Адже, весна, літо та тепла осінь – час пік для викрадень не в транспорті, а транспорту. Причому, екологічного. Мова – про велосипеди. У 2016-му двохколісних позбулося 266 хмельничан. З настанням холодів, крадіжок транспорту, додають поліцейські, поменшає а, от, крадіжки в транспорті зростуть.
Бути уважнішими та обережнішими - єдине, про що просять поліцейські хмельничан. Особливо, це стосується власників популярного, останнім часом, екологічного виду транспорту – велосипедів. Від початку року, правоохоронці міста зафіксували 266 випадків крадіжок двохколісних. Кажуть, 80 % з них – абсолютно прогнозовані, бо сталися через необачність власників. Не задумуючись, люди частенько кидають таке дороговартісне придбання напризволяще – у під’їздах та тамбурах. Для того, аби вкрасти за таких умов, охочим до легкої наживи велосипед вигадувати не доводиться . А от, щоб віднайти його правоохоронцям доводиться «попотіти» Здебільшого, щоправда, безрезультатно. Адже, в таких випадках, зазвичай, - ані свідків, ані відео, ані доказів. Тож, як кажуть, маємо те, що маємо.
Дивно, проте, велосипеди крадуть не лише в під’їздах, а й на облаштованих паркінгах . Такі випадки, кажуть правоохоронці, – не поодинокі. І додають, наразі їх кількість має зменшитись. Адже, з настанням холодів екологічний транспорт містяни ховають і пересідають на громадський. Там, на жаль, теж не без кишенькових злодіїв. Від початку року, в тролейбусах, автобусах та маршрутках обласного центру, уже, зафіксували 51 крадіжку. Поліцейські розповідають, тут цуплять, в основному, мобільні і гаманці. Себто, все цінне та легкодоступне – як для вас, так і для злодіїв. Додають, вберегтись від кишенькового крадія,насправді, - не складно. Усе, що треба – зробити і гроші, і телефон важкодоступними – не для себе, а для інших.
Це, єдиний спосіб уберегтися від кишенькового крадія. Адже, розпізнати його в натовпі,насправді, нереально, кажуть поліцейські. Жодних тобі особливих прикмет. Звичайні пасажири – стоять на зупинці і чекають, до прикладу, «рогатого». А в той час, уже вибирають жертву. Правоохоронці,особливо, застерігають власників рюкзаків, адже вони – найчастіші жертви шахраїв .
Якщо,все ж таки, вберегтися вам не вдалось – і ви стали або жертвою, або свідком крадіжки в транспорті – не мовчіть. Правоохоронці кажуть, насправді зловити крадія на гарячому – цілком реально, якщо робити це гуртом. Не так давно, завдяки злагодженим діям пасажирів, у місті поменшало кишенькових злодіїв .
Таких випадків, на жаль, в обласному центрі – не багато. Зазвичай, люди, навіть дивлячись на те як крадуть у сусіда, просто відмовчуються. Правоохоронці просять хмельничан бути не лише обережними, але й уважними та активними. І не забувати про те, що, не доведи Господи, утім, наступним потерпілим з легкістю може стати кожен.
Loading...

Новина дня

Вакцини від грипу у Хмельницькому немає На випадок спалаху гострих респіраторних інфекцій та грипу, навіть запас антибіотиків в лікувальних закладах області залишається вкрай обмеженим.

Ексклюзив

Тележурнал "Відродження". Випуск №12
  
27.10.2016 16:18
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
27.10.2016 15:37
Тележурнал "Відродження". Випуск №10
  
27.10.2016 14:37
Досить
  Запис прямого ефіру від 26 жовтня
27.10.2016 13:31