На Хмельниччині знову оголосили карантин через африканську чуму

Середа, 09 листопада 2016, 12:27
Зареєстровано загибель 16 свиней.
У приватному секторі за один кілометр смт Нова Ушиця зареєстували спалах африканської чуми свиней.

«В особистому підсобному господарстві громадянки, яка проживає в смт. Нова Ушиця 7 листопада зареєстрували загибель 16 голів свиней. Всього в господарстві утримувалося 20 голів свиней. При дослідженні відібраних проб встановлено діагноз на африканську чуму свиней», - повідомили в управлінні Держпродспоживслужби України.

З метою координації дій відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новоушицькій райдержадміністрації. Відповідні служби вживають заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання.

За результатами засідання, вирішили оголосити карантин і встановити зону захисту, яка безпосередньо межує з епізоотичним осередком (не менше З км) смт. Нова Ушиця,с. Філянівка, с.Каскада; встановити зону нагляду, яка оточує межі зони захисту від епізоотичного осередку в радіусі не менше 20 км, в яку входять 28 населених пунктів Новоушицького району.

Подія класифікується як надзвичайна ситуація природного характеру, пов’язана з окремим випадком екзотичного та особливо небезпечного інфекційного захворювання сільськогосподарських тварин.

Нагадаємо, у жовтні спалах африканської чуми зафіксували у Летичеві. На господарстві в чоловіка загинуло 8 свиней.

Газета "Є"

Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Ексклюзив

"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54
Підсумковий випуск новин від 3 червня
  Як голосують хмельницькі депутати, Хмельницький отримав щорічний рок-фестиваль та...
07.06.2017 13:39