На що піде мільйон гривень з міського бюджету

Субота, 07 січня 2017, 11:18
У цьому році влада реалізує 12 проектів хмельничан для розвитку міста
Проект «Бюджет участі» у Хмельницькому проводиться вперше. Місцева влада виділила мільйон гривень на реалізацію кращих проектів та пропозицій городян. І 30 грудня 2016 року голосування за ці проекти завершилось.
Тепер ті з них, які набрали найбільшу кількість голосів від мешканців Хмельницького, реалізують з бюджету мiста упродовж цього року.
За результатами голосування, переможцями стали 12 з 80 поданих проектів.
Найбільше хмельничани проголосували за проекти у категорії «Охорона здоров'я».
Це інструменти і прилади необхідні для роботи травматологічного відділення Хмельницької міської лікарні. Серед них:
Електрохірургічний апарат. Він потрібен для виконання 5 різновидів різки тканин будь-якої складності, і дозволить робити це з високим профілем безпеки.
Бюджет – 91'100 грн. Проголосувало – 312 осіб.
Пила кісткова сагітальна велика, яка дозволить з точністю до міліметра і без додаткових травм проводити будь-який опил кістки.
Бюджет 61'540 грн. Проголосувало – 306 осіб.
Два кардіомонітори, в тому числі й для операційного блоку, для спостереження за артеріальним тиском хворого, якістю роботи серця, частотою пульсу, тощо.
Бюджет – по 60'218 грн. Проголосувало – 305 і 308 осіб відповідно.
Канюльований та кістковий дрилі великі для травматології ХМЛ. Без цих інструментів неможливо виконати ряд високоточних операцій на хребті, великих трубчастих кісток та інших, щоб не обпалити їх і не пошкодити прилеглі тканини.
Бюджет – 69'000 грн. Проголосувало – 300 сіб.
У категорії «Освіта» перемогло три проекти.
Відтак у цьому році на ігрових майданчиках дошкільного навчального закладу №32 «Росинка» встановлять дитячі павільйони. І дітки щодня зможуть гуляти і гратися на свіжому повітрі не залежно від погодніх умов.
Бюджет – 99'000 грн. Проголосувало – 365 осіб.
Також для класів ЗОШ №8, де навчаються діти з особливими освітніми потребами, придбають комп'ютерну техніку та периферійні пристрої. Автор проекту зазначає, що це дозволить активізувати навчальний процес методом інтерактивного навчання.
Бюджет – 94'840 грн. Проголосувало – 373 осіб.
А у школі №19 встановлять камери відеонагляду для зовнішнього та внутрішнього спостереження. Система відеонагляду буде працювати в режимі он-лайн та вести цілодобовий запис того, що відбуватиметься в стінах школи, на подвір’ї та спортивних майданчиках. Це дозволить вчасно та неупереджено реагувати на конфлікти між учнями, з’ясовувати деталі, причини і навіть попереджати небезпечні ситуації.
Бюджет – 86'500 грн. Проголосувало – 255 осіб.
У категорії «Культура» перемогло два проекти. Перший з них – БібліоХаб у центральній бібліотеці міста. Це окрема мультимедійна кімната для зустрічей, обміну думками та ідеями. А для творчих, активних і креативних хмельничан там будуть проводити різноманітні тренінги, лекції і майстер-класи. Усе – безкоштовно.
Бюджет – 99'200 грн. Проголосувало – 287 осіб.
А у бібліотеці №12 створять інформаційно-розважальний центр «Дитячий простір». Він також буде безкоштовним.
Окрім читання, там будуть використовуватися розвиваючі ігри для розвитку логіки, фантазії і пам’яті дітей. Батьків також планують залучити до співпраці.
Бюджет – 96'000 грн. Проголосувало – 276 осіб.
І по одному проекту перемогло у категоріях «Спорт» і «Соціальний захист».
Упродовж цього року спортивний майданчик СЗОШ №19 обладнають вуличними тренажерами.
Бюджет – 91'300 грн. Проголосувало – 261 осіб.
А у ЦНАПі створять зручні умови очікування. Проектом передбачається обладнання дитячої кімнати та покращення інформаційного холу, місць для очікування і для заповнення документів.
Бюджет – 70'501 грн. Проголосувало – 325 осіб.
Загалом у голосуванні взяли участь 3'256 хмельничан, які віддали 6'334 голосів. А бюджет 12-ти проектів-переможців склав 979'417 гривень.
Є
Loading...

Новина дня

Перша жертва патрульних: у Хмельницькому поліцейські застрелили зловмисника Ранок п’ятниці для жителів Тернопільської та Кам’янецької розпочався зі стрілянини. У передсвятковий день вибухали не феєрверки чи петарди – хмельницькі патрульні застосували табельну зброю. Таким чином вони намагалися затримати зловмисника на розі названих вулиць. Чоловік нападав на хмельничан із шилом. З ним же, коли ті прибули на місце, кинувся на поліцейських. Без сили втрихомирити його не вдалося, тож, правоохоронці почали стріляти.

Ексклюзив

Авторська програма Ганни Лернатович “В полі зору”
  50 років з дня відновлення Теофіпольського району ...
30.12.2016 18:04
Досить. Ефір від 28 грудня
  Гості студії - Андрій Бондаренко - заступник Хмельницького міського голови; Альона Береза - голова ГО "Жі...
29.12.2016 09:58
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
28.12.2016 14:39
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 27 грудня
  Гість студії - т. в. о. речника Управління патрульної поліції у...
28.12.2016 13:45