Заробляєш чи ні – платити доведеться: через нові правила оподаткування підприємці краю активно згортають свою діяльність

П'ятниця, 13 січня 2017, 17:56
Заробляєш чи ні – платити доведеться. У новий рік підприємці всієї країни отримали такий собі подарунок під ялинку. З 1 січня держава зобов’язала їх платити втричі більше податків. Розмір єдиного соціального внеску зріс – для 1-ої групи до 352-ох гривень, а для другої – до 704-ох. Відраховувати до казни, при цьому, податки ФОПи мають не зважаючи ні на що. Враховуючи це, підприємці уже почали «косити» - поки законно – вони знімаються з реєстрації. За 13-ть днів 2017-го з бізнесового середовища Хмельниччини вже зникло 8 тисяч підприємців. Що буде далі прогнозувати не беруться навіть податківці, а, от, громадські діячі певні, тих, хто покинув офіційно працювати на себе з часом ставатиме дедалі більше – вони не кануть в лету, а просто перейдуть у тінь.
Кількість підприємців краю від початку року активно скорочується. За 13-ть днів 2017-го 54-тисячну армію ФОПів краю полишили 8 тисяч приватників. Усе тому, що під ялинку держава їм поклала неабиякий подарунок. Перше – мінімалку у 3200, а друге – збільшення податків. З 1 січня єдиний соціальний внесок для ФОПів першої групи підняли до 352 гривень, а для другої – до 704-ьох. Громадські діячі кажуть, держава перестала дбати про розвиток малого та середнього бізнесу й переключилась на бездумне та банальне наповнення казни.
Податківці із громадськістю не солідарні. Переконують, оновлене законодавство не знищує, а чистить малий та середній бізнес. Адже, з реєстрації знімаються неактивні підприємці, себто ті, хто й раніше був працювати неспроможний.
  
Зважаючи на це, у фіскальній службі Хмельниччини тим, що підприємців меншає не переймаються. А, от, громадські діячі, навпаки вже б’ють на сполох. Адже, переконані, ті ФОПи, котрі раніше – хай не завжди, але показували прибутки, через законодавчі нововведення просто перейдуть у тінь.
Такої можливості у фіскальній службі не виключають. Кажуть, наразі роблять усе можливе для того, аби перекрити шляхи тінізації бізнесу. Разом із владою, котра тепер отримала право перевіряти підприємців, створюють відповідні робочі групи.
Це, не заперечують податківці, на перших порах. Пізніше тих, хто працює поза законом штрафуватимуть. Причому, за новими правилами оподаткування, санкції до підприємців, які ховаються – досить серйозні.
Такі штрафи для ФОПів – завищені, переконані громадські діячі. Хоча тих, кого держава поставила у становище безвихідне вони навряд чи злякають. Підприємці і далі зніматимуться з реєстрації, не платитимуть до казни ані копійки, навпаки, із неї витягуватимуть. Адже, не будучи ФОПом вони стають безробітними, котрим пряма дорога до Центрів зайнятості.
Від такого перебігу подій держава в результаті навряд чи виграє. Хоча, як кажуть, час покаже.
Loading...

Новина дня

Неоформив працівника – плати штраф. Стягнень на більш як мільйон гривень наклала Держслужба праці на роботодавців у 2016-му Майже сто тисяч гривень за одного неоформленого працівника. Сума штрафів, котру накладають інспектори управління Держслужби праці, від початку січня зросла більш як удвічі – прямо пропорційно підвищенню мінімальної заробітної плати. Від березня минулого року інспектори склали 315 постанов про порушення подільськими роботодавцями Кодексу законів про працю, на загальну суму понад мільйон шістсот тисяч гривень. Мораторій на перевірку підприємництва на цю службу не поширюється.

Останні новини

18:07
Зростати справжніми патріотами та любити свою країну Зростати справжніми патріотами та любити свою країн... 
17:28
Неоформив працівника – плати штраф. Стягнень на більш як мільйон гривень наклала Держслужба праці на роботодавців у 2016-му  
15:21
Шахрайство: 52-річна хмельничанка «визволила сина» за 11 000 гривень Від початку року – це перший в... 
14:26
На повітряній кулі та у стінах фортеці: скільки коштуватиме одруження за добу в Кам’янці-Подільському  
13:25
У Хмельницькому відбудеться фестиваль польської культури Організовуються його польські спільноти у н... 
11:49
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
18:25
Нелегальні перевізники виходять з «тіні» Нелегальні перевезення – як з ними борються в області та з якими результат... 
15:59
«Благодійна Україна» В Хмельницькій області стартував регіональний етап Національного конкурсу «Благодійна Україна», який багато ро... 

Ексклюзив

Спортцентр. Випуск від 16 січня
  Гості студії - президент обласної федерації боксу Андрій Чумаков та хмельницький боксер Павло Г...
17.01.2017 12:38
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
17.01.2017 11:49
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 16 січня
  Гість студії - В'ячеслав Світана - дитячий онколог....
17.01.2017 10:51
Підсумковий випуск новин від 15 січня
  Мінус вісім тисяч ФОПів, плюс гривня за проїзд та мільйон на проекти хмельничан. Те...
17.01.2017 09:59