Роботу обласної ради паралізувало звернення депутатів - свободівців

Четвер, 23 березня 2017, 17:36
Чотири десятки звернень, серед яких одне стало каменем спотикання серед депутатів. Одинадцята сесія обласної ради затягнулася у розгляді питань. Причиною стали вимоги депутатів-свободівців закрити кримінальне провадження проти їхнього соратника. Проте з текстом звернення не погодилися члени інших фракцій, тож декілька 15 – хвилинних перерв уповільнили роботу пленарного засідання.
Пленарне засідання розпочалось з виступів за зверненням свободівців. Вони вимагали припинити політичне переслідування свого однопартійця та закриття кримінального провадження.
Проте з трактуванням звернення не погодилися решту депутатів. Тож голови фракцій запросили на консультації, щоб знайти спільне рішення.
Поки керівники фракцій радилися, голова обласної ради, згідно порядку денного, зачитав звіт. Серед іншого, поділився і проблемами в освітній галузі. Адже не завжди дипломи випускників вишів потрібні на сучасному ринку праці.
 
Тим часом депутати радилися, та остаточної згоди у тексті звернення не дійшли. Свободівців підтримали колеги із «Самопомочі», а от конкретники вимагали об’єктивного розслідування справи, а не її закриття.
Кримінальне провадження за хуліганські дії сам Віктор Бурлик трактує як наслідок конфлікту з губернатором. Та проводить паралелі з колишнім затриманням, за яке відсидів 5 діб.
Поки обласні обранці визначалися зі зверненнями, під стінами адміністрації продовжували стояти люди. До одного з натовпів підійшов і губернатор. А от прапори свободівців оминув.
Свободівці навіть намагалися заблокувати трибуну всередині сесійної зали. Та згодом таки почали роботу на своїх місцях. Губернатор позицію націоналістів сприйняв, як дестабілізацію ситуації в області.
Головний міліціянт запевнив, що справу про події з розгромом турнікету будуть розслідувати об’єктивно.
Після кількагодинних збоїв в засіданні, депутати розглянули питання порядку денного, серед яких і зміни до обласного бюджету.
Loading...

Новина дня

Прокуратура, СБУ та поліція спіймали на вимаганні громадських активістів 600 доларів за керівне крісло. Прокуратура, СБУ та поліція спіймали на вимаганні громадських активістів. Члена ГО «Хмельницький майдан» та очільника псевдо територіальної громади «Опір» взяли на гарячому.

Ексклюзив

Підсумковий випуск новин від 26 березня
  Одразу три мітинги у Хмельницькому, перший дільничний з’явився в тергромаді та...
29.03.2017 11:40
На Варті. Запис прямого ефіру від 28 березня
  Гість студії - Володимир Шрубковський - координатор Хмельницького центр...
29.03.2017 10:49
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
28.03.2017 15:48
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 27 березня
  Гостя студії - Лариса Притуляк - керівник Хмельницького обласног...
28.03.2017 11:37