Наркевицька ОТГ відтепер із власним дільничним та громадським формуванням

П'ятниця, 24 березня 2017, 17:42
Наркевицька об’єднана територіальна громада – перша в краї, котра віднедавна обзавелася власними – дільничним та громадським формуванням. У рамках програми «Громада і порядок», на яку цьогоріч виділили аж 80 тисяч гривень, таким чином тут намагаються самотужки убезпечити жителів 16 сіл, належних до ОТГ. Своїх правоохоронців громаді тут презентували у середу – в оновленому спортзалі. Це – іще одне надбання, котре, на глибоке переконання керівництва села, також позитивно вплине на жителів усіх населених пунктів.
Буквально рік тому про те, що в Наркевичах буде порядок, громаді об’єднаної територіальної громади залишалося хіба тільки мріяти. Наявний дільничний при районному відділі поліції мав забагато – сіл та обов’язків. В зв’язку із цим до Наркевичів діставався лише у разі крайньої необхідності. Сьогодні ж на селі все змінилося – тут з’явився власний дільничний. За рекомендації голови ОТГ, місцевий хлопець – Ярослав Сівак пройшов відбір в поліції, 4 місяці навчався і,зрештою,став на стражі правопорядку. Що має робити у рідних Наркевичах, каже, знає як ніхто інший.
 
Забезпечити правопорядок на територій ОТГ дільничний самотужки не буде в силах. В Наркевичах це, кажуть, розуміють. Для того, аби помогти правоохоронцю тут створили і громадське формування. 11-ро місцевих – із різних населених пунктів також долучатимуться до патрулювання вулиць. До праці стануть уже найближчими вихідними.
Наразі усі члени громадського формування працюватимуть на добровільних засадах. У селищній раді кажуть, якщо від їхньої роботи буде результат, в майбутньому їх почнуть стимулювати фінансово.
Власне, результату і від дільничного, і від громадського формування тут чекають не лише у сфері убезпечення населених пунктів. Голова Наркевицької ОТГ каже, зважаючи на те, що у селі з’явився спортзал, правоохоронців залучатимуть і до розвитку спорту.
Це, правда, - лише плани на майбутнє. Реально ж спортзал сьогодні почне працювати для фізичного гарту підростаючого покоління. Відновлювали його півроку – за кошти субвенції з державного бюджету. Для того, аби зала виглядала як сьогодні витратили 750 тисяч гривень. Спортивним інвентарем посприяли і правоохоронці обласного управління поліції, і народні депутати. Сергій Лабазюк, до прикладу, презентував Наркевицькій громаді, ціле тренажерне містечко. Сертифікат на його спорудження вручив його помічник. Каже, розвиток спорту – один із пріоритетів в роботі народного депутата.
Loading...

Новина дня

Центр надання підримки учасникам АТО Вони допомогли майже п*ятьом тисячам армійців та їхнім рідним. У Хмельницькому з кінця 2015 року працює центр надання підтримки учасникам АТО. Звертаються сюди за сприянням в оформленні документів. Адже, часто, через бюрократію атовцям важко віднайти правду у владних кабінетах.

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
28.03.2017 15:48
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 27 березня
  Гостя студії - Лариса Притуляк - керівник Хмельницького обласног...
28.03.2017 11:37
Випуск програми Спортцентр від 27 березня
  
28.03.2017 10:44
Авторська програма Ганни Лернатович "Дорогою спасіння"
  Церква - це місце спілкування з Богом. ...
24.03.2017 15:24