Прикордонники навчалися тактичній медицині

П'ятниця, 21 квітня 2017, 18:07
Врятувати побратима. В Хмельницькому на навчальному центрі Національної академії Державної Прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького відбулися масштабні навчання із тактичної медицини. Аби навчити курсантів-випускників до закладу навідалися волонтери, які в свій час мали змогу пройти курс підготовки в Канаді за стандартами НАТО.
Підірваний кугуар, вибухи та кілька поранених, які чекають допомоги від побратимів - це сценарій сьогоднішніх навчань із надання медичної допомоги. Адже знання цих прийомів та навиків можуть врятувати життя і собі, і пораненому військовослужбовцю.
Поділитися своїми навиками із випускниками Національної академії Держаної Прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького приїхали волонтери, які свого часу цей досвід перейняли у канадських військових. Тепер навиками тактичної медицини стандартів НАТО діляться із українськими прикордонниками.
 
Загалом курс навчання тривав кілька днів, спочатку була теорія, далі практика. Курсанти кажуть, при навчанні вогнева підготовка та тактика важливі, але медична підготовка не менш важливіша, адже знання її азів дасть можливість врятувати людське життя.
Із розвитком зброї та тактики бою розвивається і медицина, адже кожен військовослужбовець повинен знати як врятуватися від поранення.
Обізнаний - значить озброєний. Та головне, щоб ці знання ніколи не знадобилися нашим військовим у воєнних діях.
Loading...

Новина дня

20 мільйонів на ремонт доріг З приходом тепла якість доріг міста хмельницького покращиться. Про це на брифінгу журналістам заявив міський голова. На поточний ремонт та усунення ямковості з міського бюджету виділено близько двадцяти мільйонів гривень. Окрім латання ям, деякі вулиці та провулки обласного центру зазнають капітального оновлення дорожнього полотна.

Ексклюзив

Програма "Спортцентр"
  Авторська програма Богдана Любиченка "Спортцентр". Випуск від 24-го квітня...
25.04.2017 13:19
Підсумковий випуск новин від 23 квітня
  Ледь не спалив власну дитину, у Хмельницькому презентували Європу та в краї відк...
25.04.2017 12:27
Тележурнал ”Поруч один одного”. Випуск 55
  
24.04.2017 11:50
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
24.04.2017 10:51