Увага, карантин: у Хмельницькому НВК № 2 потруїлись діти

Четвер, 27 квітня 2017, 17:42
У Хмельницькому НВК № 2 потруїлись діти. 113-ть учнів 1 та 2 класів не прийшли на навчання з однієї причини: від вчора – блюють та температурять. 4-ро з них – уже на стаціонарному лікуванні в інфекційній лікарні. Лікарі констатують – у всіх госпіталізованих стан – середньої важкості. Що стало причиною отруєння поки говорити не беруться, попередньо, кажуть, погане самопочуття малечі ймовірно спричинила ротовірусна інфекція. Додають, заразитись нею можна по-різному. В основному – через недотримання правил гігієни та їжу. Батьки дітей наполягають на останньому варіанті, адже, переконують, погано дітям стало саме після шкільного сніданку.
Знайомтеся, це – Славко. Першокласник розповідає, сьогодні не навчанні, бо захворів.
Мати хлопчика – Катерина каже, дитину ледве привела до тямки – рвав так, що ледь не повиривав всі нутрощі.
Не в школі сьогодні і другокласниця Дарина. Її мама розповідає, погано дівчинці стало одразу після школи. Також рвала, також болів живіт – рятувалися чим могли.
 
Батьки кажуть, прийшли сьогодні під стіни навчального закладу, аби дізнатись у керівництва – чим кормлять їхніх дітей. Адже, переконані, ті отруїлися у шкільній їдальні. Розповідають, деяким учням погіршало одразу після сніданку. У Славка з класу вже на першому уроці додому пішло двоє учнів – діти почали блювати.
Юлія – одна із тих мам чиїй дитині пощастило. Каже, другокласник Олексій ймовірно не отруївся тому, що погано їсть. А, от, дитині її подруги зараз – не переливки. Хлопчик потрапив до інфекційної лікарні.
Станом на четвер, в міській інфекційній і справді – четверо учнів 2-го НВК. Лікарі кажуть, всі поступили плюс-мінус в один час і з однаковими симптомами.
Попередній діагноз інфекціоністів – ротовірусна інфекція – її встановили лише у однієї дитини. Розповідають, підчепити цей недуг, насправді – дуже просто – не дотримуючись правил гігієни.
Яким чином отруїлись діти уже з’ясовують фахівці. В навчальному закладі наразі тотально перевіряють усе і всіх.
Директор школи запевняє, усе, чим кормили дітей – сертифікована продукція вітчизняного виробника. Учора на сніданок, до прикладу, діти їли копчену ковбасу, вареники з картоплею, салат із квашеної капусти і пили чай.
Директорка додає, сьогодні із 498 дітей 1 та 2 класів до школи не з’явилась майже половина.
113-ро учнів звернулося за допомогою до лікарів, 78 батьки просто не пустили до школи. В міському департаменті освіти та науки кажуть, у школі ймовірно введуть карантин.
Поки карантин не введено школа функціонує ніби нічого й не трапилось. Столова, яку перевіряють вздовж і впоперек і на яку, власне, і впали батьківські підозри щодо отруєння малечі також продовжує годувати. Сьогодні, правда, обійшлося без копченої ковбаси та вареників. Сподіватимемось, що й без отруєнь обійдеться.
Loading...

Новина дня

«Публічні консультації»: раунд другий «Публічні консультації»: раунд другий. Тепер хмельничани обиратимуть зовнішній вигляд МАФів. Після кількатижневого голосування за місця розміщення тимчасових споруд, нині у Хмельницькій міській раді презентували результати міні-референдуму. Понад сім сотень містян виявили свою позицію, до якої дослухаються посадовці, переміщуючи торгові ятки. А от якими їм бути – вирішуватимуть хмельничани до кінця червня.

Ексклюзив

Тележурнал “Відродження”
  Випуск №61. Свято дитинства в Летичівському районі.
02.06.2017 17:51
Тележурнал “Відродження”
  Випуск №60. Фестиваль "Зорепад" у Старокостянтинові.
02.06.2017 17:42
Програма “Свят коло”
  Співоча Віньковеччина
02.06.2017 17:38
Момент Істини. Ефір від 30 травня
  Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
31.05.2017 09:58