Справа «Helix»: Нагуті знову обрали запобіжний захід

Четвер, 01 червня 2017, 09:58
Підозрюваний просив зняти з нього електронний браслет, який часто розряджається.

Тернопільський міськрайонний суд розглянув клопотання прокуратури щодо продовження міри запобіжного заходу хмельничанину Дмитру Нагуті, якого підозрюють у створенні фінансової піраміди. Ухвала суду оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, один із лідерів компанії «Helix», хмельничанин Дмитро Нагута був затриманий ще в грудні минулого року. Рішенням суду, його взяли під варту з можливістю вийти на волю під заставу в 5 мільйонів гривень. Після внесення застави, на Нагуту одягнули електронний браслет, який він зобов’язаний постійно носити.

У суді підозрюваний та його захист просили відмовити у задоволенні клопотання прокурора. Та, як сказано в ухвалі: «Звертають увагу, що носіння електронного засобу контролю створює дискомфорт в житті підозрюваного. Оскільки строк його сертифікації пройшов, після цього пристрій не перевіряли, а тому він впливає на здоровя підозрюваного, зокрема, здійснює опромінення, заважає пройти кардіограму серця. Крім того, у звязку із значним терміном експлуатації, він кожних три години розряджається, що змушує підозрюваного постійно перебувати біля джерела живлення електроенергії у звязку із чим звужує його свободу пересування та режим сну».

Утім, тернопільський суд задовольнив клопотання прокурора. І зобов’язав Нагуту, як мінімум до 15 липня, носити електронний браслет.

Нагадаємо, що в квітні керівник управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол, заявив, що у справі «Helix» проходять 455 потерпілих, а сума нанесених їм збитків становить 38 мільйонів гривень.

Сайт новин "Є"

Loading...

Новина дня

«Публічні консультації»: раунд другий «Публічні консультації»: раунд другий. Тепер хмельничани обиратимуть зовнішній вигляд МАФів. Після кількатижневого голосування за місця розміщення тимчасових споруд, нині у Хмельницькій міській раді презентували результати міні-референдуму. Понад сім сотень містян виявили свою позицію, до якої дослухаються посадовці, переміщуючи торгові ятки. А от якими їм бути – вирішуватимуть хмельничани до кінця червня.

Ексклюзив

Тележурнал “Відродження”
  Випуск №61. Свято дитинства в Летичівському районі.
02.06.2017 17:51
Тележурнал “Відродження”
  Випуск №60. Фестиваль "Зорепад" у Старокостянтинові.
02.06.2017 17:42
Програма “Свят коло”
  Співоча Віньковеччина
02.06.2017 17:38
Момент Істини. Ефір від 30 травня
  Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
31.05.2017 09:58